Nieuwe
Goset G20 
bandslijpmachines 
binnen! 
Kom langs om te testen
- ook in het weekend!


meer informatie: 
0031(0)72 202 90 10 
of info@smederijatelieralkmaar.nl

  

Workshop 'Keukenmes smeden'

Dol op koken, én op smeden? Wat is er leuker dan in de keuken staan met je eigen gesmede mes?

De mensen van Smederij Atelier Alkmaar bieden je de mogelijkheid om onder begeleiding je eigen keukenmes te komen smeden van carbonstaal, en als je wilt ook uit Carbon Damaststaal. Dit staal is bekend van de authentieke kwaliteitsmessen, van ouderwetse kwaliteit.

Ook als je voor het eerst komt smeden is deze workshop een echte aanrader. Voor diegenen die al eerder geweest zijn is het een leuke afwisseling! Er blijft altijd veel te leren op het gebied van smeden, en onze leraren brengen je graag alle fijne kneepjes van het vak bij. Als je het mes hebt gesmeed, en zelf hebt gehard (een warmtebehandeling die er voor zorgt dat het staal scherp kan blijven), slijpen wij het even scherp voor je.

Om het compleet te maken, krijg je het heft er natuurlijk bij. Deze eendaagse workshop duurt ongeveer 6 uur, de aanvang is om 10.00 uur, en om ongeveer 16.00 uur zijn we weer klaar. Een voorbeeld van de messen kun je vinden in de 'Wall of Fame'  . Aan het eind van de dag ga je naar huis met zowel een onvergetelijke ervaring, als een mes dat je dagelijks in je keuken kunt gebruiken!

Inschrijven? Dat kan hier

Locatie:

Herculesstraat 20 te Alkmaar https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2 


Kosten: € 90,- p.p.p.d. , kies je voor Damaststaal dan komt er €45,=  materiaalkosten bij. De verschillende patronen vind je hier

Duur van de workshop:

1 dag van ca. 6 uur

Bijzonderheden: Tijdens alle workshops van Smederij Atelier Alkmaar zijn veiligheidsvoorschriften van toepassing. Deze tref je aan bij het inschrijven, maar je vind ze ook hier

Benodigdheden:

Lunch (koffie, thee, flesjes water en verse limonade staat voor je klaar, maar de lunch mag je zelf even mee brengen).

Daarnaast (zoals in de veiligheidsvoorschriften staat vermeld) draagt iedere deelnemer geschikte handschoenen en veiligheidsbril. Deze zijn ter plaatse aan te schaffen, of vooraf via de web shop. Kom je vaker? Vergeet ze dan vooral niet mee te nemen. We herinneren je hier aan in de mail die we in de week voorafgaand aan de workshop toezenden. Omdat veel mensen meer dan eens komen smeden, willen we de prijs van handschoenen en veiligheidsbrillen niet optellen bij de dagprijs.

 

Minimum leeftijd 15 jaar, bij twijfel legitimatie verplicht.

  

Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2