Set van traditioneel gevouwen staal in Japanse stijl

Katana is geïnspireerd op een kling uit de Muromachi periode.

herohero

Katana


Katana is geïnspireerd op een kling uit de Muromachi periode.
De Katana heeft een diepe Koshi zori, Kasane is dun. Mihabe is wijd en de kling heeft Funbari. Shinogi zukure
met Chu kissaki. Kake-mune en een lage Shinogi. Nakago is Sotoba gata, Nakago jiri is Kiri ofwel Ichimonji.
Yasurime Katte-sagari in de Shinogiji en Saka in de Hiraji.
Mei is Katana mei met inscriptie: Dave van Wijngaarden 2011 gemaakt voor Raymond Bosma. Jihada is Oitame hada .De Jihada bevat Ji nie en wat Chikei. De Hamon is Notare midare in Nioi deki met kleine hoeveelheden Nie. De kling heeft Satsume yaki dashi en Koshiba. Mune yaki is aanwezig en Tobiyaki nioi kuzure en Sunagashi. Er is veel Nie sake. Boshi is Ichimonji kaeri. 2 Mekugi ana.

Koshirae is eenvoudig en sober uitgevoerd. Tsuba is antiek 16e
eeuws. Tsuka ito is zwarte zijde op een ondergrond van Parelrog. De zwaardsieraden zijn zwart gepatineerd ijzer met een speelse decoratie van vijlstreken
en gladde oppervlaktes. Saya is voorzien van zwarte lak met een karpers mond van buffelhoorn. De karpers mond is gegraveerd met de inscriptie balans. Menuki zijn Libelles zwart gepatineerd met bladgoud.
Voor harding was de kling volledig recht . De volledige Sori is ontstaan tijdens harding.


Tantō in Hira zukuri stijl geïnspireerd op een

Tantō uit de Muromachi periode.

De Tanto heeft Torii sori en Kake mune ronde Fukura en wijde Mihaba. Dikke Kasane. De Nakago is Sotobagata. Nakago jiri is Kengyo. Yasurime is Takanohe. Mei is Katana mei met 1 Mekugi ana.
Jigane is een krachtige Itame hada met de Hamon is Notare in Nioi deki. Het blad heeft Koshiba. Er is redelijk wat Mune yaki. De Boshi is Kaeri fukai.
Koshirae is eenvoudig en sober uitgevoerd. Tsuba is antiek, vermoedelijk 17e eeuws. Tsuka ito is zwarte zijde op een ondergrond van parelrog. Menuki zijn libelles zwart gepatineerd met wat bladgoud. De zwaardsieraden zijn zwart gepatineerd ijzer met een speelse decoratie van vijlstreken en gladde oppervlaktes. Saya is in zwarte lak met een karpers mond van buffelhoorn.
Tamahagane is door de smid zelf gemaakt in eigen Tatara.

Tanto met Hi gravure


Kasane is dik, Mihaba is wijd. Shinogi zukure . Mu zori. Chu kissaki ronde Fukura. Kaki mune. Lage Shinogi.
Sotoba-gata nakago. Nakagojiri is Kengyo. Yasurimi isTtakanoha. Katana mei. Hi is Bo bi ofwel Katana bi tot driekwart van het blad. Maru dome. Jihada is Muji hada met Bo utsuri .Hamon is in Suguha en bestaat uit Nioi deki .Boshi is Ko maru met 1 Mekugi ana.
Tsuba is antiek omstreeks 1650. Patina is zwart en deels aanwezig. Op beide zijdes zijn graveringen zichtbaar.
Koshirae is eenvoudig en sober uitgevoerd. Tsuka ito is zwarte zijde op een ondergrond van parelrog. Menuki zijn libelles zwart gepatineerd met wat bladgoud. De zwaardsieraden zijn zwart gepatineerd ijzer met een decoratie van vijlstreken en gladde oppervlaktes. Saya is in zwarte lak met een karpers mond van buffelhoorn.
Tamahagane is door de smid zelf gemaakt in eigen Tatara.