Messen (stockremoval)

Dé Wall of Fame, waar deelnemers aan de workshops of klanten uit de (web-)winkel kunnen laten zien wat ze hebben gemaakt. Hierbij de categorie 'Stockremoval'

Stockremoval is een techniek, waarbij het mes gevormd wordt door verspanen. (Slijpen, vijlen, boren en schuren). Er wordt dus niet gesmeed, maar vanuit een lat/strip staal wordt het werkstuk gevormd. Soms met gebruik van machines, en soms helemaal uit de hand met vijlen en schuurpapier. 

 

Een kleine verzameling van messen gemaakt door Peter Groenewegen

 

 

 

Hieronder een practhig mes gemaakt door Saqib Farooki

 

 

Hieronder messen gemaakt door Marc-Jan Kraaijenzank

 

 

Hieronder het zelfgemaakte backlock zakmes van Chris Bil

 

Hieronder het eerste zelfgemaakte mes van Rob Zonder; met eigen commentaar. 

Ik wil jullie graag bedanken voor de goede service. Er zullen in de toekomst zeker meer messen gaan volgen.

 

Boven en onder; Kevin Neijzing heeft iemand heel gelukkig gemaakt met dit super chique keukenmes! Handvatten van inclusie materiaal met veer van Vlaamse Gaai, en het staal is Takefu Damascus met VG10 kern. Keurig afgewerkt!

Marc-Jan K heeft weer iets moois gemaakt!

Vanwege de bijzondere relatie die een vriendin van me heeft met haar broer, heeft ze twee messen laten maken die op de grootte na identiek zijn. Een voor haarzelf en een voor haar broer.

Het staal is M390 (hrc58) en het heft is van een lat uit een eiken houten whisky barrel uit Schotland. Dit omdat ze beide groot whisky liefhebber zijn.

... en nog een dolkje van Marc-Jan K

Weer eentje af. Dolkje (22 cm) voor mijn vader. Böhler n690 hrc58 met een klein facet geslepen. Het heft is van verduurzaamd padoek geslepen met patroon. Blijf nog iedere keer nieuwe mogelijkheden tegenkomen met de Goset. Heerlijke machine.

Ook van Marc-Jan K

Peter Groenewegen heeft een aantal messenfoto's naar ons toegestuurd van zijn recente werk. Goed oog voor detail! 

 

 

Ook van Peter Groenewegen, het Micarta komt prachtig uit als het zo ver opgepolijst wordt.