Bedrijfsuitje - smeden met het team

Een dag aan de slag in de smederij, dat is een origineel bedrijfsuitje!

Smederij Atelier Alkmaar verzorgt ruim 19 jaar lessen in het smeden. Professionele docenten – die naast het lesgeven ook in de smederij werken aan speciaal staal, opdrachten en eigen werk – zorgen voor een veilige leer omgeving, waarbij iedereen kennis kan maken met het mooie ambacht.

Onze smederij faciliteit

We hebben de beschikking over 2 lesruimtes. Lesruimte 1 voor groepen tot 30 personen is 220M2, heeft 26 aambeelden en 6 tot 8 ovens (het ligt er aan welke we verkiezen te gebruiken). Lesruimte 2 is iets intiemer, en biedt plaats tot 17 personen. Met 63M2, 15 aambeelden en 4 ovens is deze ruimte ook uitstekend uitgerust voor een fijne smeed-ervaring. Dit kan door de weeks, maar ook in het weekend (zater -en zondag).

Onze specialiteit is het smeden van (keuken-)messen, zwaarden en speciaal staal (damaststaal). Wij zijn niet voor niets dé messensmederij van Nederland. Ook beginners kunnen we goed begeleiden om in 1 dag een mes te smeden dat goed bruikbaar is in de keuken of bijvoorbeeld op bushcraft vakantie.

We werken met een zeer geschikt messenstaal, dat goed te bewerken is. Om het er helemaal professioneel uit te laten zien, bieden we ook de mogelijkheid om zelf met het damaststaal uit eigen smederij aan de slag te gaan.

Onze laser graveermachines zorgen er voor dat we ook het bedrijfslogo, een tekst (datum of naam) op de lemmeten van het mes, in leer of in hout kunnen graveren. Dat maakt het nét even af.

Iets minder tijd ter beschikking? Of willen jullie er juist een heel weekend van maken? Ook dat is mogelijk, we denken graag mee om het helemaal op maat in jullie wensen pakket te passen.

Liever siersmeden? Dat kan natuurlijk ook! Het is erg leuk om een workshop bloemen smeden te doen, waarbij iedereen zijn/haar eigen bloem(en) smeedt. Afhankelijk van de tijdsduur die beschikbaar is, kan iedereen éen of meerdere bloemen smeden. Zullen we deze voor jullie schikken tot een mooi boeket? Dat staat heel mooi bij het entrée van het bedrijf. We kunnen het gecoat en met een mooi gegraveerde tekst op een plaatje bij jullie af laten leveren. Nóg een leuk moment om aan de deze dag terug te denken.

 

Cateringmogelijkheden

 

Geheel passend in de stoere stijl van het smeden: ons barbecue restaurant Pitmasters. Getrainde chefs bereiden op de Kamado barbecues én op de American smoker een heerlijke en afwisselende maaltijd. Voor de lunch kunnen we een box samenstellen met échte populaire items als Spare ribs, sticky wings, corn on the cob, en natuurlijk een worstje. Van kwaliteitsvlees uit Nederland. Vanzelfsprekend bieden we ook een vegetarische optie, of veganistisch, waarbij we bijvoorbeeld gegrilde paprika en tomaten in een pakketje bereiden.

Liever echt uitpakken met een diner? Denk aan onze special ‘Whole hog event’! Wij starten ’s ochtends vroeg met een heel varken op de American smoker, en ’s avonds is deze echt tot in perfectie gegaard. Natuurlijk ook met een aanvullend buffet met andere groente -en vleesgerechten, en uitgebreide broodjes, salades en gepofte aardappels.

In combinatie met een diner, kunnen we voor de lunch een broodjesbuffet verzorgen, met soepen, warme worst en een variatie aan broodjes brie met walnoot, kaas/pesto, kipfilet of ham, alles mooi gegarneerd en gepresenteerd.

 

Onze standaards liggen hoog; we zorgen altijd dat er gratis koffie, thee, limonade en water klaar staat. ’s Ochtens brengen we vers afgebakken koeken rond koffietijd de lesruimte in. In de middag – als iedereen zich warm gesmeed heeft – brengen wij een verkoelend ijsje. En als 4-uurtje bieden we een zakje chips aan. Verder uitbreiden is natuurlijk een optie; een mooie luxe plank met kazen, noten en gedroogde ham behoort tot de mogelijkheden.

Smederij Atelier Alkmaar is goed bereikbaar, rondom is er gratis parkeergelegenheid (ook voor touringcars) én er is een laadpunt voor 2 elektrische auto’s schuin tegenover de ingang van de winkel.

Wilt u eerst even de locatie zien? We zorgen dat de koffie klaar staat. Het is praktisch om even te bellen voor een afspraak, zodat we kunnen zorgen dat er even tijd voor u is voor een kleine rondleiding. U bent van harte welkom.

Bel 0031(0)72 202 9010 of mail naar [email protected] en vraag naar Renske.