Een luxe zakmes voor een dierbare vriend

We hebben al erg lang de wens om zelf vouwmessen te maken in het hogere segment, de zgn. 'Gentleman's folder'. Omdat we nu een verzoek kregen van iemand om een vouwmes te maken voor een dierbare vriend, zagen we de mogelijkheid om dit proces te versnellen. We hebben dit mes gemaakt onder onze nieuwste merknaam 'Dave&Co.' Wellicht ken je dit al van de 'Schager messen'? Alle messen die we in (gelimiteerde) oplage maken, komen onder deze naam naar buiten. Spreekt toch een stuk makkelijker uit dan Smederij Atelier Alkmaar. 

De eerste foto's hieronder zijn van het mes dat in opdracht is vervaardigd. 

Het staal is ons eigen Tradition Stainless Steel Damascus, het roestvaste damast uit eigen smederij. Als pommel is waterbuffelhoorn gebruikt. Dit is van nature gitzwart. 

Het hout is gestabiliseerd essenwortelknol. Bij het stabiliseren is een beetje groene kleurstof toegevoegd, waardoor de natuurlijke tekening nog beter uitkomt. 

Op de rug van het mes is een vijlpatroon aangebracht. Met de hand, natuurlijk. 

Het geheel is geleverd in een (met de hand) op maat gemaakte etui van leer, en een bijpassende lederen foudraal. 

 

Hieronder zie je twee variaties op het thema;

Natuurlijk zijn beide messen ook van het Roestvast damast uit eigen smederij, het Tradition Stainless Steel Damascus. Links op de foto het zelfde hout als bovenstaand, maar dan zonder pommel. Hier kun je goed zien wat voor verschil het maakt om een kleurcontrast aan te brengen. De tweede is een zgn. 'All steel' variant, waarbij ook de heftplaten van Tradition Stainless Steel Damascus zijn vervaardigd. Met een mooie contrasterende rode spacer. 

Deze messen zijn - net als de keukenmessen serie - volop in ontwikkeling. 

Het doel is om de messen in gelimiteerde oplagen uit te brengen, zodat alles in kleine series gemaakt wordt. Elke handeling die in serie ondernomen wordt, is tijdbesparend. Dit maakt dat de messen uiteindelijk voordeliger aangeboden kunnen worden, dan wanneer ze als enkele stuks gemaakt zouden worden. 

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer de nieuwe keukenmessen, tafelmessen én zakmessen worden gepresenteerd? Je maakt ook kans om 1 van de eerste serie te WINNEN. Stuur even een mailtje met een bericht dat je interesse hebt aan [email protected] en wij zorgen dat je kans maakt én wordt geïnformeerd.