Dé Goset slijpmachines

Exclusief bij ons verkrijgbaar

in de webshop of afhaal op afspraak in Alkmaar

  Smederij Atelier Alkmaar

Ons bedrijf is volop in beweging. Onze nieuwe locatie op de Herculesstraat/Kitmanstraat begint aardig vorm te krijgen. De zware machines van onze eigen werkplaats zijn onlangs verhuisd. De oude smederij wordt nu klaar gemaakt voor oplevering, en daarna kunnen we verder met het installeren van de nieuwe smederij/werkplaats en het verder afwerken van de winkel. De lesruimte is helemaal gereed, en werkt heel prettig! Door deze activiteiten, kan het zijn dat onze communicatie iets vertraging oploopt. Bestellingen via de webshop lopen regulier door, de winkel is open op afspraak. Daarnaast is er bijna elk weekend – en sommige dagen door de weeks - smeedles.

Natuurlijk is inschrijven voor de workshops via de site mogelijk. Vragen kun je stellen via mail of 0031(0)722029010 - even inspreken als we er niet zijn a.u.b. Op onze Facebook pagina zijn regelmatig foto's te zien van de voortgang van de verbouwing verhuizing.

Dank je wel voor je geduld, we werken hard aan de mooiste plek van Nederland op het gebied van messen, zwaarden en smeden!

Nieuwe voorraad machines en gereedschappen

in de webshop of afhaal op afspraak in Alkmaar
  

Japans Keukenmes smeden

Tijdens deze dag krijg je de unieke gelegenheid om je eigen Japanse keukenmes te smeden.

Je werkt met staal dat zuiver is en in Japan wordt gemaakt. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om met gevouwen staal te werken, dat de kenmerkende structuur (hada) geeft. Het 'vouwen van het staal' doen we in eigen smederij, specifiek voor jouw keukenmes.

Werken met deze staalsoorten geeft je de mogelijkheid om het de eigenschappen mee te geven waar Japanse keukenmessen om bekend staan:

- ze zijn zeer scherp te krijgen

- je kunt ze polijsten met waterstenen

Aan het eind van de dag zorgen we er voor dat je een heft krijgt met de kenmerkende vormgeving, waar je de arend (of 'tang') van het lemmet in kunt steken als vatting. Zo ziet het resultaat er professioneel uit. En je kunt 's avonds gelijk aan de slag om je eigen sushi en sashimi te maken!

Inschrijven? Dat kan hier

Locatie:

Herculesstraat 20 te Alkmaar https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2 

Datum:

zaterdag 14 oktober 2017 / zondag 4 februari 2018

 

Staat jouw datum er niet bij? Kom met minimaal 9 vrienden, en we organiseren deze workshop speciaal voor jouw groep!

Kosten: € 125,- p.p.p.d. , kies je voor traditioneel gevouwen staal dan komt er €60,=  materiaalkosten bij.

Duur van de workshop:

1 dag van ca. 6 uur

Bijzonderheden: Tijdens alle workshops van Smederij Atelier Alkmaar zijn veiligheidsvoorschriften van toepassing. Deze tref je aan bij het inschrijven, maar je vind ze ook hier

Benodigdheden:

Lunch (koffie, thee, flesjes water en verse limonade staat voor je klaar, maar de lunch mag je zelf even mee brengen).

Daarnaast (zoals in de veiligheidsvoorschriften staat vermeld) draagt iedere deelnemer geschikte handschoenen en veiligheidsbril. Deze zijn ter plaatse aan te schaffen, of vooraf via de web shop. Kom je vaker? Vergeet ze dan vooral niet mee te nemen. We herinneren je hier aan in de mail die we in de week voorafgaand aan de workshop toezenden. Omdat veel mensen meer dan eens komen smeden, willen we de prijs van handschoenen en veiligheidsbrillen niet optellen bij de dagprijs.

 

Minimum leeftijd 16 jaar, bij twijfel legitimatie verplicht.

© Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - +31 (0)72 202 90 10 - +31 (0)6 17048574 - Postbus 9373 - 1800 GJ Alkmaar - Nederland