Nieuwe
Goset G20 
bandslijpmachines 
binnen! 
Kom langs om te testen
- ook in het weekend!


meer informatie: 
0031(0)72 202 90 10 
of info@smederijatelieralkmaar.nl

  

Workshop 'Damast & damastmes smeden'

Een workshop voor de makers!

Bij deze workshop komt het allemaal bij elkaar. Op de eerste dag ga je zelf aan de slag om staal te maken. Hierbij leer je alle ins and outs van onze meestersmid die verantwoordelijk is voor de damastproductie van Smederij Atelier Alkmaar (het gevouwen staal, dat we ook als halffabricaat op de internationale markt verhandelen).

Samen ga je jouw eerste vuurlas op 1250˚C leggen. Hierbij krijg je ondersteuning, en theoretische uitleg van wat er gebeurt bij dit proces, waar je op moet letten als je vuurlast, en welke staallegeringen (staalsoorten) geschikt zijn. Vervolgens smeed je het staal naar een maat die je de volgende dag goed kunt inzetten. Hiervoor werk je ook samen met je klasgenoten. Daarna breng je het patroon aan, door het staal op te draaien (twist patroon).

Door alle voorgaande handelingen, heb je een staal gemaakt met prachtige patronen. Dit smeed je vervolgens uit tot een mooi en praktisch mes. Daarna ga je het harden, temperen en vervolgens heb je even rust. In jouw rustpauze, gaan onze mensen je mes even scherp slijpen en etsen om de patronen zichtbaar te maken die je in het staal hebt gesmeed. Zodra dit gereed is, is het mes gereed om het houten heft te monteren.

Je neemt een prachtig mes met houten heft mee naar huis én de kunde om in het vervolg niet alleen zelf messen te smeden, maar zelfs het staal zelf voor te bereiden!

Inschrijven? Dat kan hier

Locatie:

Herculesstraat 20 te Alkmaar https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2 

Kosten: € 99,- p.p.p.d., in totaal €198,- voor 2 dagen.

Duur van de workshop:

2 dagen van ca. 6 uur - het volgen van 1 van de 2 dagen is niet mogelijk.

Bijzonderheden: Tijdens alle workshops van Smederij Atelier Alkmaar zijn veiligheidsvoorschriften van toepassing. Deze tref je aan bij het inschrijven, maar je vind ze ook hier

Benodigdheden:

Lunch (koffie, thee, flesjes water en verse limonade staat voor je klaar, maar de lunch mag je zelf even mee brengen).

Daarnaast (zoals in de veiligheidsvoorschriften staat vermeld) draagt iedere deelnemer geschikte handschoenen en veiligheidsbril. Deze zijn ter plaatse aan te schaffen, of vooraf via de web shop. Kom je vaker? Vergeet ze dan vooral niet mee te nemen. We herinneren je hier aan in de mail die we in de week voorafgaand aan de workshop toezenden. Omdat veel mensen meer dan eens komen smeden, willen we de prijs van handschoenen en veiligheidsbrillen niet optellen bij de dagprijs.

 

Minimum leeftijd 15 jaar, bij twijfel legitimatie verplicht. Enige ervaring is zeker wenselijk, als je eerder (een) workshop(s) bij ons gevolgd hebt, kun je alvast kleuren herkennen en weet je hoe je met de hamer om kunt gaan.

Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2