Nieuwe
Goset G20 
bandslijpmachines 
binnen! 
Kom langs om te testen
- ook in het weekend!


meer informatie: 
0031(0)72 202 90 10 
of info@smederijatelieralkmaar.nl

  

Extreme survivalmes smeden

Waarom is dit een ‘Extreme’ survivalmes?


In eerste plaats natuurlijk door de samenwerking met de organisatie van Extreme Survival. Daarnaast zorgen we voor goed stevig materiaal, een mooie maat met fijne rugdikte. Het is even doorwerken deze dag, maar je houdt er echt een sterk werkmes aan over. survivalmesje

Op deze dag krijg je alle informatie om zelfstandig verder te gaan met het smeden van messen. Je leert welk staal je kunt gebruiken, hoe je dit kunt behandelen om er een functioneel mes van te maken en waar je op moet letten als je staal aanschaft of juist wilt hergebruiken. Kom je op een bepaald moment in een situatie dat je echt een mes nodig hebt, dan kun je je dus redden!

Wanneer de messen helemaal afgesmeed en gehard zijn, slijpen we ze even scherp. Een heft maakt iedere deelnemer zelf door middel van ‘handle wrapping’ met paracord. Een mooie techniek, die er voor zorgt dat het mes aangenaam vast te houden is. Het paracord heb je op deze manier ook altijd bij je om in te zetten voor het sprokkelen van hout, het bevestigen van je mes aan een stok… en nog veel meer toepassingen die je wellicht al kent!

Je kunt dus direct uit de smederij aan je survivaltocht beginnen, want het belangrijkste gereedschap heb je al bij je – een goed mes.

Survivalmes maken


Programma


Aanvang 9.45 uur, 10.00 uur beginnen.

Er is een korte introductie over staal, en er worden veiligheidsvoorschriften doorgesproken. Lees deze vooraf ook goed door, want deze zijn van toepassing op alle workshops. Dan gaan we aan de slag!

Rond 12.00 uur is er een pauze. Hierin kun je een zelf meegebrachte lunch eten, of even de stad in lopen voor een lekker broodje. Een klein uurtje later (of iets sneller als we er zin in hebben) gaan we verder met smeden.

Rond 14.30 uur zijn we klaar met smeden, en gaat iedere deelnemer zijn/haar eigen mes harden. Ook het temperen wordt door iedere deelnemer zelf (onder begeleiding) gedaan. Dan is er even rust, en onder het genot van een kopje koffie of thee met een koekje, krijg je een uitleg over het knopen van het heft met paracord. Ook kun je al je vragen stellen, bijvoorbeeld als je het mes verder wilt afwerken en de materialen die je daarvoor kunt gebruiken. Je zult zien; er is helemaal geen complex gereedschap voor nodig, je hoeft het alleen maar in de juiste volgorde te doen.

Vervolgens gaat iedereen zijn/haar heft wikkelen en is het mes klaar voor gebruik!


Meld je aan voor het smeden van een Extreme Survivalmes via het Extreme Survival forum via info@extremesurvival.nl en wees voortaan op alles voorbereid! Voor vragen over de cursus neem contact op met info@smederijatelieralkmaar.nl .

Over Extreme Survival

Extreme Survival is opgericht door survivalexperts en natuurliefhebbers vanuit verschillende landen. In 2012 heeft Erik Schutte de eerste stappen gezet tot het bouwen van het platform. In samenwerking met vrienden en collega's is het platform gegroeid tot wat het vandaag is: Nederlands grootste survivalplatform.

Foto van erik Erik Schutte

In 1983 ben ik geboren in de buurt van een klein dorpje in Overijssel. Mijn ouders hadden een boerderij en meteen vanaf mijn jeugd heb ik geleerd hoe de natuur te werk gaat. Al snel had ik mijn eigen kudde (konijnen, kippen, eenden en geiten) en bleef deze veestapel uitbreiden totdat ik besloot om voor defensie te gaan werken. Na een zware opleiding werd ik soldaat bij de Luchtmobiele Brigade te Assen. Nadat we in 2004 terug kwamen van Irak en te horen kregen dat we voorlopig niet meer op uitzending zouden gaan, besloot ik om ermee te stoppen en wat meer van het leven te genieten. Ik kocht een backpack en ben richting Canada vertrokken.

Sindsdien ben ik eigenlijk niet meer gestopt met reizen en heb onderhand ruim 25% van de landen in de wereld mogen zien. Overal waar ik kom probeer ik de lokale (survival/bushcraft) technieken te bestuderen en eigen te maken. In 2011 ben ik mijn Braziliaanse vriendin Larissa tegen gekomen en sindsdien bouwen we hard aan ons eigen huisje, boompje en beestje. Zij heeft net als ik een grote interesse voor reizen, nieuwe culturen en de natuur. Iets wat we dan ook regelmatig combineren door de vaak ongerepte Zuid-Amerikaanse natuur in te trekken.

In totaal heb ik meer dan 2 jaar geleefd van wat ik tijdens mijn reizen kon vinden. Soms was dat eten uit een goed restaurant maar vaak was het rijst met wat planten die langs de weg groeiden. Dankzij mijn kennis over de natuur en survival heb ik veel dingen (met geluk) overleefd. Wie er interesse in heeft moet tijdens een avondje bij het vuur maar eens wat vragen over bijvoorbeeld een vleesetende bacterie, de Russische maffia, Vietnamese oplichters of de geweldige natuur in Nieuw Zeeland.

In mijn leven heb ik ook verschillende opleidingen en cursussen met goed gevolg mogen afronden. Zo heb ik naast een Bachelor in Economics en wat gerelateerde certificaten (ER, MER, AOP), mijn Open en Advancend Diving en verscheidene certificaten in de vechtsport en EHBO mogen ontvangen.


Foto van Rogier Rogier van Osch
Op jonge leeftijd begon mijn interesse voor de natuur al. Hoe je eigenlijk alles wat je nodig hebt om te leven kunt vinden in de natuur. Mijn vader zat bij defensie en bracht regelmatig verhalen en spullen voor me mee. Ik las het handboek voor de soldaat en speelde met vriendjes strategische spellen in het park. In mijn pubertijd begon ik meer een antimilitaristische overtuiging te ontwikkelen, waardoor ik de dienstplicht geweigerd heb.

Maar mijn interesse voor de natuur bleef groeien. Vroeger na het uitgaan, liep ik vaak kilometers om over de “Veluwe” naar huis, waar ik zelfs vele malen overnacht hebt.... Heerlijk vind ik het om omringd te zijn in alle rust met natuur!

Samen met mijn vrouw heb ik in 1998 een fietstocht gemaakt door west-Europa. Vanuit Velp (gld) hebben we 3,5 maand door, Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk en België gefietst. Dat was echt een fantastische ervaring, we kampeerden veelal in het wild en onderweg aten we geregeld uit de natuur. De jaren daarna ging ik meestal iedere week wel een hele dag het bos in om diverse “Bushcraft” technieken uit te proberen.
Uiteindelijk besefte ik dat ik hier wat mee moest doen! Mijn kennis en interesses over leven en overleven in de natuur zijn zeer breed en gaan richting “native living”,“minimalisme” en “Back to Basic” om even wat termen te noemen. Graag deel ik mijn passie voor de natuur en Bushcraft met anderen en ik kan echt genieten als ik zie dat ik het enthousiasme hiervoor bij o.a. kinderen kan vergroten!

http://www.extremesurvival.nl/

info@extremesurvival.nl


Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2