Smederij Atelier Alkmaar
  

Brut de forge mes

Een stoer mes dat het ruige karakter van het smeden laat zien, en toch verfijnd en bruikbaar is, dat is super mooi!

Tijdens deze workshop gaan we hier van uit, en dit wordt ook wel het ‘Brut de Forge’ principe genoemd. Een deel van de smeedhuid (de zwarte oxide die ontstaat bij het verwarmen/smeden) blijft zichtbaar in het eindresultaat, en wordt deels bewust aangebracht.  

We laten je zien hoe je ten eerste een goed bruikbaar mes smeedt, en hoe je een mooi contrast aanbrengt tussen ruw en verfijnd. We bieden je ook tijdens deze workshop de mogelijkheid om te werken met ons Carbon Damast staal. De patroonkeuze vind je hier. Natuurlijk ga je het mes op de dag zelf ook harden. Tijdens deze les gaan we uit van het smeden en harden. Natuurlijk worden de messen ook even scherp geslepen. Voor heftdecoratie knopen we leer of paracord om het heft. Kies je er voor om later (op eigen gelegenheid) heftplaten te monteren, dan kunnen we je hiervoor tips geven. Als je dat wilt, kun je de materialen ter plaatse aanschaffen.

Inschrijven? Dat kan hier

Locatie:

Herculesstraat 20 te Alkmaar https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2 

Datum:

7 oktober 2018

 

Staat jouw datum er niet bij? Kom met minimaal 9 vrienden, en we organiseren deze workshop speciaal voor jouw groep!

Kosten: €90,- p.p.p.d., kies je voor Damaststaal dan komt er €45,=  materiaalkosten bij. De verschillende patronen vind je hier

Duur van de workshop:

1 dag van ca. 6 uur

Bijzonderheden:

Tijdens alle workshops van Smederij Atelier Alkmaar zijn veiligheidsvoorschriften van toepassing. Deze tref je aan bij het inschrijven, maar je vind ze ook hier

Ook bij deze workshop bevind je je in een werkplaats omgeving, waarbij je met machines werkt. De veiligheidsvoorschriften zijn en blijven daarom onverminderd van toepassing.

Benodigdheden:

Lunch (koffie, thee, flesjes water en verse limonade staat voor je klaar, maar de lunch mag je zelf even mee brengen).

Daarnaast (zoals in de veiligheidsvoorschriften staat vermeld) draagt iedere deelnemer geschikte handschoenen en veiligheidsbril. Deze zijn ter plaatse aan te schaffen, of vooraf via de web shop. Kom je vaker? Vergeet ze dan vooral niet mee te nemen. We herinneren je hier aan in de mail die we in de week voorafgaand aan de workshop toezenden. Omdat veel mensen meer dan eens komen smeden, willen we de prijs van handschoenen en veiligheidsbrillen niet optellen bij de dagprijs.

 

Minimum leeftijd 18 jaar, bij twijfel legitimatie verplicht.

  Brut de Forge knife by Fabian Damanet

Foto: Een van de voorbeelden van dit type mes gemaakt door Fabian Damanet.

 

Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2