Jaaropleiding zwaardsmeden

Hieronder een sfeerimpressie van de diploma uitreiking en enkele detailbeelden.

In het uitvouwmenu rechts in beeld, bij 'Wall of Fame' en 'Zwaardopleiding' vind je ook portretten van de makers en hun zwaard.

Alle foto's: Jef Bracke iov Smederij Atelier Alkmaar 2019

Ronald van Zanen heeft een jaartraject siersmeden gedaan, waarbij hij een ontwerp uitgewerkt heeft dat hij ook zelf heeft bedacht. Hieronder 1 voorbeeld, in de 'Wall of Fame' bij 'Siersmeden' nog een tweetal foto's. Goed werk!

Jurriën Schaake heeft, in plaats van het werken aan 1 werkstuk, gekozen voor een jaartraject waarin alle technieken van het siersmeden aan bod kwamen, een soort 'behendigheidstraining'. Een voorbeeld van een van zijn oefeningen staat hier onder, het staal is heet ingehakt om het te splijten, en dit vanaf 4 zijden met 2 gelijke lijnen. Daarna is het getordeerd (opgedraaid), waarbij gelet is op een consistente gang (gelijke draaïngen). Jurriën heeft in een jaar bijzonder veel ervaring opgedaan met hamertechnieken.

Het was ontzettend leuk om iedereen te zien! Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn bij de diploma uitreiking, maar we zijn zeer trots om te mogen vermelden dat we veel mensen terug zien bij de vervolgopleiding!