Onder hoog-vacuüm geïmpregneerd met een kunsthars.

In deze categorie vooral uit Nederland afkomstig hout, dat vanwege een natuurlijke tekening of structuur interessant is.

Toon 1 - 24 van 25

Door een werkproces waarbij het hout eerst onder een hoge onderdruk, en vervolgens onder een hoge overdruk een kunsthars ingebracht krijgt, vullen we de structuur zo volledig mogelijk op met kunsthars. Dit houdt in dat er - waar er eerst water zat, maar bij droog hout vooral lucht - nu hars op die plekken zit. 

Op deze manier kunnen we hout dat anders slecht bewerkbaar zou zijn, omdat het bijvoorbeeld te knoestig is, of te poreus, inzetten voor messen. De resultaten zijn vaak echt een verrassing, super mooi. Je kunt bijvoorbeeld ook met kops gezaagd hout werken, iets dat anders echt af te raden zou zijn. Het blijft hout, maar de reactie is sterk gereduceerd. 

Een ander gevolg is dat het meer resistent is tegen water, wat heel praktisch is voor gebruiksmessen. Of bril monturen, sieraden, horloges... Er zijn meer mensen die deze kwaliteit weten te waarderen. 

Wil je het hoogglans afwerken? Breng dan een laagje secondelijm aan op de oppervlakte (even inwrijven terwijl je een kunststof handschoen draagt) en vervolgens spray je wat activator hier overheen. Dit kun je zelfs polijsten, want deze samenstelling van secondelijm met de activator maakt plexiglas. Ook geschikt om verschillende delen te verlijmen, of als je een gaatje tegen mocht komen in de oppervlakte, dit even op te vullen.