Siersmeden

In de afgelopen jaren hebben een aantal mensen bij ons een aangepast traject gevolgd, tijdens de opleidingen. Hierin zijn verschillende siersmeedtechnieken aan bod gekomen. In sommige gevallen ging het ook om een (of meer) ontwerpen, die van A tot Z door deze mensen zelf uitgewerkt zijn.

Michael Biesterveld

Michael heeft een hekwerk gemaakt, bestaande uit een raster dat opgemaakt is uit sierlijke lijnen, en gedecoreerd met hand-gesmede blaadjes. Veel handgesmede blaadjes. En allemaal met nerf.

Hieronder het raamwerk, met sierlijke belijning van Michael Biesterveld

Met veel geduld en liefde alles in elkaar gelast.

En hieronder, het totaal zoals het is geïnstalleerd. Super charmant! (En functioneel, dat telt natuurlijk ook.)

Ronald van Zanen

Ronald heeft dit bloemstuk helemaal met de hand gesmeed, de 'rietsigaren' zijn stukken buis die dicht gesmeed zijn. Hierdoor is het niet topzwaar geworden. Daarnaast is er een charmante combinatie gevonden van gecoat (geverfd) metaal, en cortenstaal. Cortenstaal krijgt vrij snel een oxide huid (roestkleur), die verder niet doorzet. Dit geeft een mooi kleurenspel van zwart, wit en bruin.

Het stuk hieronder is ook van Ronald van Zanen, de verf moest even drogen :D Gemaakt voor zijn nichtje, die erg gek is op vlinders. Hier zie je onder andere in het midden een 'kooi', opgedraaid staf dat opengezet wordt, en getordeerde strip. Door de onderste delen van de vlinders wit te maken, en de bovenste te oxideren, lijkt het of er beweging in de vleugels zit.