Hardingsservice Carbonstaal t/m 50 cm

€19,00
In winkelwagen
Levertijd: 3 tot 4 weken
In backorder
 • Details
 • Hardingsservice & warmtebehandelingen

  Je hebt je staal gekocht, je hebt het in model geslepen...

  En nu wil je het natuurlijk optimaal laten harden! Sommige staalsoorten kun je zelf prima harden, zoals de carbonstalen.
  Je moet er alleen wel de beschikking over een smeedvuur of oven voor hebben.

  Ook zijn er staalsoorten (zoals de roestvaste staalsoorten, ATS-34, 440C en ons Stainless steel Damascus) die optimaal van kwaliteit zijn als ze een optimale warmtebehandeling hebben ondergaan. Wij kunnen je hierbij van dienst zijn.

  Harden is altijd risicovol. We doen onze uiterste best voor je, maar kunnen niet garanderen dat het kaarsrecht blijft. Als we zien dat een werkstuk is kromgetrokken (een risico bij harden) zullen we het bij het temperen (spanningsarm gloeien) in een mal gloeien, om het zoveel mogelijk te richten. Dit doen we twee keer. Dit is meer dan een reguliere harderij zal doen.

  Als daarna de messen nog krom zijn, zenden we ze in die staat terug. Er zal dan met een hamer of onder druk in een bankschroef gericht moeten worden. Dit verrichten wij niet voor derden. Het risico is breuk.

  Dit is een nare bijkomstigheid van het harden, en kunnen we helaas niet uitsluiten.

  Het enige dat wij kunnen doen is onze uiterste best, en we harden zo zorgvuldig mogelijk naar de exacte specificaties van het staal.

  Tips voor het aanleveren van messen

  Informatie en prijzen hardingsservice

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen