Hallo allemaal!

Als eerste maken we natuurlijk de winnaar van de workshop wedstrijd bekend: Wiltfied Pathuis!

Wiltfied kwam met het idee om een eigen leren schede te maken voor de (zelf gesmede) messen. Wij vonden dit een heel interessant onderwerp. We zijn er gelijk mee aan de slag gegaan, en hebben een professionele leerbewerker in de arm genomen om te zorgen dat het niveau van de lessen is zoals jullie van ons gewend zijn. Natuurlijk is er ook iemand van ons vaste team aanwezig als vertrouwd aanspreekpunt. Wiltfried krijgt de cadeaubon voor gratis deelname aan zijn workshop deze week toegezonden. Gefeliciteerd!

Lees verder voor het nieuwe aanbod ‘Winterworkshops’ waarin je ook deze terug vind!

Wil je leer inleggen in de schede dan kun je eens kijken naar het slangenleer (wij verkopen uitsluitend leer van niet bedreigde diersoorten), of naar het nieuwe struisvogelleer! Volgende week naast de kleur bordeaux rood, ook verkrijgbaar in de kleuren zwart en cognac.

We hebben ons assortiment uitgebreid met aantal heel mooie nieuwe staalsoorten! We hebben O2 en L6, hier wordt vaak carbon Damaststaal mee gesmeed, soms in combinatie met (ook uit voorraad leverbaar) 15N20. De laatste heeft een beetje Nikkel in de legering voor een mooi contrast. Ook zijn er een paar grotere maten ATS-34 en 440C, zeer geschikt voor de wat robuustere messen. Mooie staalsoorten, roestvast, erg populair voor survival messen. NIEUW is RWL-34! Dit is een RVS soort, poedermetallurgisch vervaardigd. Dit betekent dat de moleculaire structuur van het staal zeer verfijnd is. Dit vertaalt zich voor de gebruiker in een lange standtijd en taaiheid. Echt een high tech staalsoort! Omdat we het nieuw in het assortiment hebben, geld er een aanbiedingsprijs van €0,75 per centimeter (min. afname 10 cm.). Dit staal kun je echt nergens goedkoper aanschaffen! Mochten we door onze voorraad heen zijn (dit zie je direct in de webshop voordat je afrekent), loopt de levertijd op naar 2 weken, maar de aanbiedingsprijs blijft natuurlijk geldig, tot en met 30 september 2011.

Daarnaast wil ik je graag kennis laten maken met onze gereedschap zoek service. Het is vaak lastig in de reguliere bouwmarkt aan bijvoorbeeld de juiste boren, ruimers en frezen te komen. Door onze jarenlange relaties met diverse leveranciers kunnen we je hierbij helpen! Dat doen we dan ook graag, zodat jij verder kunt met wat je graag doet: Messen maken!

En natuurlijk kunnen we je mes ook voor je harden, op professionele wijze in samenwerking met Fabian Damanet. Maar die service was je inmiddels al gewend!

Op veler verzoek hebben we ook het Kydex assortiment uitgebreid! We kunnen je nu onder andere de camouflage patronen en het carbonfiber patroon  uit voorraad leveren. Daarnaast hebben we het schuim waar de professionals ook mee werken om het Kydex nog beter in vorm te kunnen persen. Het is heel eenvoudig, je zaagt het Kydex met een figuur –of lintzaag in de gewenste vorm. Vervolgens plaats je het in de keukenoven om het op te warmen, zodat je het eenvoudig vervormt. Het mes dat je er in wilt wikkel je in papiertape, ter bescherming, en om te zorgen dat er een heel klein beetje ruimte in de schede zit. Pak (met warmtewerende handschoenen) de Kydex uit de oven, wikkel het om je mes, leg het tussen het schuim en duw aan met een plank. Als het is afgekoeld kun je het helemaal afwerken. Wél even adembescherming dragen, want Kydex is synthetisch materiaal, waar bij het schuren en slijpen stof vrijkomt wat je niet in wilt ademen. Wanneer je het bestelt krijg je er een werkbeschrijving bij, en deze kun je ook terugvinden in de webshop. Kydex is slagvast en zuurbestendig.

Voor de liefhebbers van de ‘Tactical sheath’: Nu ook het Teklok systeem verkrijgbaar. Dit is een speciaal kliksysteem van hard kunststof, wat je kunt monteren op een riem of andere drager en een deel aan de schede. Zo kun je het eenvoudig zekeren en losklikken.

Diverse Polijstmiddelen, (ook voor metalen) vind je inmiddels ook op onze site!

Flinke assortiments uitbreiding, eigenlijk te veel om op te noemen. Je vind nog veel meer in onze webshop! En we zijn nog steeds aan het uitbreiden. We zijn met gepaste trots de grootste leverancier van messenmakers materialen én smeedartikelen in Nederland!

Alle recentelijk toegevoegde artikelen kun je sinds kort bekijken onder ‘het laatste nieuws’ in de webshop.

Momenteel wordt er in de smederij heel hard gewerkt aan een flink assortiment Stainless Steel Damast. We zijn zelfs begonnen met verkoop in Frankrijk, België en Duitsland! Hier naast zie je het nieuwe ‘Antfarm’ patroon. Antfarm betekent ‘mierenhoop’. Leek ons wel toepasselijk voor zo’n druk patroon…

 

Natuurlijk willen we jou ook graag de mogelijkheid bieden met dit materiaal te werken. Het Stainless Steel Damast is vrij onbekend in Nederland, en we krijgen veel vragen over het zelf in vorm smeden van dit staal. Daar laten we je graag kennis mee maken in onze nieuwe workshop ‘Smeed je eigen mes van Stainless Steel Damast’. Hij staat er bij in onderstaand overzicht! Met natuurlijk ook de keuze uit dit nieuwe patroon.

Werk je liever met traditioneel staal? We hebben van veel deelnemers begrepen dat het smeden van een Japanse Tantō een droom is. De Tantō is een kortzwaard, dat in de Japanse traditie gesmeed wordt. We hebben goed nagedacht hoe we je naar een goed resultaat kunnen helpen. Je wilt het natuurlijk wel met het traditionele staal maken en harden met klei… Dat is nu mogelijk! We hebben gevouwen staal gemaakt met uit Japan geimporteerde staalsoorten, en deze gevouwen tot 32000 lagen. Daar kun je mee werken tijdens de workshop ‘ Smeed je eigen Japanse Tantō’

Had je al een leuke workshop gezien, maar kwam de datum je niet uit of zat het al vol? De populairste workshops geven we natuurlijk nog een keer!

Het aanbod winterworkshops:

Survival knife smeden                                              19 november 2011

Keukenmes smeden                                                 20 november 2011

Bijl smeden                                                            26 november 2011

NIEUW Mes smeden van Stainless Steel Damast            27 november 2011

Damast VUURLASSEN                                               10 december 2011

Damast PATROON SMEDEN                                        11 december 2011

NIEUW Maak je eigen messchede van leer                    11 december 2011

NIEUW Smeed je eigen Japanse Tantō                         17 en 18 december 2011

NIEUW Decoratie technieken in leer                             18 december 2011

En dé link naar de voorinschrijving:

https://www.smederijatelieralkmaar.nl/Messen%20en%20zwaarden/Workshops%20smeden/Voorinschrijving/index.html

 

Let op: De terug button in de website werkt niet, omdat dit een verborgen pagina in de website is, alleen toegankelijk met de link uit deze nieuwsbrief! Gebruik de terug pijlen van je browser (bij voorkeur Explorer) en het werkt prima!

 

We zien je graag tegemoet, online, tijdens de workshops en wellicht in Gembloux in november?

 

Tot ziens,

Vriendelijke groet,

 

Joyce van Hemelen

Smederij Atelier Alkmaar

PS: Zet vast in je agenda; 11, 12 en 13 november is in Gembloux – België een messenbeurs! Wij staan er op zaterdag en zondag (niet op de vrijdag avond). Goede beurs met veel professionele makers, en dit jaar is het thema ‘Wootz’. Fabian Damanet (je kent hem van onze hardingsservice) gaat je alles vertellen over het smelten van Wootz, en onze leerbewerker komt laten zien hoe hij werkt aan (jouw?) messchede.

Postbus 9373

1800 GJ Alkmaar

0617 048 574

www.smederijatelieralkmaar.nl

info@smederijatelieralkmaar.nl

Wil je geen nieuwsbrieven ontvangen? Geen probleem, dank je wel voor je interesse tot nu toe! Je kunt je eenvoudig afmelden door een retour bericht te zenden met in de onderwerpregel de tekst ‘nee, bedankt’. Wij zorgen er voor dat je e-mailadres direct uit het bestand wordt verwijderd.

Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2