« terug

Damast & damastmes smeden / 29 & 30-6-'19

 

weekend 29 & 30 juni 2019

Een workshop voor de makers! Enige ervaring is bij deze workshop gewenst.

Bij deze workshop komt het allemaal bij elkaar. Op de eerste dag ga je zelf aan de slag om staal te maken. Hierbij leer je alle ins and outs van onze meestersmid die verantwoordelijk is voor de damastproductie van Smederij Atelier Alkmaar (het gevouwen staal, dat we ook als halffabricaat op de internationale markt verhandelen).
Samen ga je jouw eerste vuurlas op 1250°C leggen. Hierbij krijg je ondersteuning, en theoretische uitleg van wat er gebeurt bij dit proces, waar je op moet letten als je vuurlast, en welke staallegeringen (staalsoorten) geschikt zijn. Vervolgens smeed je het staal naar een maat die je de volgende dag goed kunt inzetten. Hiervoor werk je ook samen met je klasgenoten. Daarna breng je het patroon aan.

Door alle voorgaande handelingen, heb je een staal gemaakt met prachtige patronen. Dit smeed je vervolgens uit tot een mooi en praktisch mes. Daarna ga je het harden, temperen en vervolgens heb je even rust. In jouw rustpauze, gaan onze mensen je mes even scherp slijpen en etsen om de patronen zichtbaar te maken die je in het staal hebt gesmeed. Zodra dit gereed is, is het mes gereed om het houten heft te monteren.
Je neemt een prachtig mes met houten heft mee naar huis én de kunde om in het vervolg niet alleen zelf messen te smeden, maar zelfs het staal zelf voor te bereiden!

Bij deze workshop zijn veiligheidsvoorschriften van toepassing. Lees je deze nog even door?


Workshop prijs € 189,00

Aantal personen
 

Nog maar 3 plaats(en) beschikbaar

« terugSmederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2