« terug

Smeed je eigen Japanse Tanto /

 

zater -en zondag

In deze unieke twee daagse workshop smeed je onder deskundige begeleiding je eigen Tanto kling, in Hara Zukuri stijl.
De staalsoort waar je mee wilt werken, kun je zelf kiezen. Je werkt met homogeen staal (niet gevouwen) of met traditioneel Japans gevouwen staal!

We bieden je de keuze uit twee soorten staal: Homogeen staal of traditioneel gevouwen Japans staal (Staal met 'lagen'-patroon).

Ook in het homogeen staal kan een Hamon gecreëerd worden. Echter, uitsluitend in het type gevouwen staal zal een hada te zien zijn, de structuur van het staal.
Kies je voor het gevouwen staal; wij smeden dit voor je op traditionele wijze. Dit kan inhouden dat er enkele onregelmatigheden in zitten. Dit is zeer geaccepteerd in Japanse zwaarden, doch goed om te weten dat insluitsels niet gekwalificeerd worden als zijnde fout. Het is karakteristiek voor dit type staal en werkmethode.
Onze zeer ervaren smeden staan garant voor hoge kwaliteit binnen deze techniek. Het gevouwen staal wordt gesmeed van staalsoorten welke uit Japan geïmporteerd worden.

Kijk voor een volledige dag indeling even in het menu rechts onder de button 'Tanto smeden'

De volledige afwerking van de Tanto zal op eigen gelegenheid plaats hebben. Natuurlijk met duidelijke uitleg over hoe je het aan pakt, en online assistentie waar gewenst.

Het is niet mogelijk 1 van deze twee dagen te volgen.


Workshop prijs € 185,00

Traditioneel gevouwen staal Japanse stijl € 60,00
  Klik deze keuze aan als je wilt werken met handgesmeed traditioneel 'gevouwen' staal! Kijk even bij onze Japanse zwaarden voor een voorbeeld van de Hada (structuur).  

Aantal personen
 

« terugSmederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2