« terug

Survival mes smeden /26-5-2019

 

zondag 26 mei 2019

Kom je graag in de 'great outdoors', en ben je gewend je te redden met de daar voor handen zijnde middelen? Dan mag eigenlijk ook de kunst van het smeden en zelf onderhouden van je messen niet ontbreken! Wij geven je graag de kennis om van een eenvoudig stuk staal een robuust gebruiksmes te smeden. Je leert de juiste temperatuur kennen om op te smeden, je hamertechnieken, wat voor staal je precies kunt gebruiken etc. Hou je ook van een stukje schoonheid, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor Damaststaal!

Ook als je voor het eerst komt smeden en nog geen ervaring hebt, is deze workshop een echte aanrader. Voor diegenen die al eerder geweest zijn is het een leuke afwisseling! Er blijft altijd veel te leren op het gebied van smeden, en onze leraren brengen je graag alle fijne kneepjes van het vak bij.

De kenmerken van het mes dat je smeedt? De rugdikte van het mes is iets dikker, zodat je er echt goed mee kunt werken. Het is 'full tang' (oftewel, het heft loopt helemaal door in staal, en is niet gevat), voor de stevigheid. Het heft wordt geknoopt van Milspec (zoals ook in het leger gebruikt wordt) paracord. Dit kun je gebruiken als je van je mes een speer wilt maken, om strikken te zetten, of - de 7 binnenste draadjes uit de kern van het paracord - te gebruiken om je tent te repareren.

Deze eendaagse workshop duurt ongeveer 6 uur, de aanvang is om 10.00 uur, en om ongeveer 16.00 uur zijn we weer klaar. In die tussentijd leer je om een mes te smeden en te harden. Natuurlijk ga je aan het eind met je eigen mes naar huis! (Of de jungle in, dat is aan jou!)

Vergeet je niet naar de veiligheidsvoorschriften te kijken? Deze zijn altijd van toepassing op workshops.


Workshop prijs € 90,00

Materiaalkosten bij de keuze voor 'Antfarm damast' € 45,00

Materiaalkosten bij keuze voor ´Ladder damast´ € 45,00

Materiaalkosten bij keuze voor ´Lizard damast´ € 45,00

Materiaalkosten bij keuze voor ´Raindrop damast´ € 45,00

Aantal personen
 

VOL

« terugSmederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2