« terug

Vervolgopleiding zwaardsmeden - 18 maanden v.a. 16-12 '18

 

v.a. 16 december 2018

Alleen inschrijving mogelijk na voltooien opleiding 1 - Jaaropleiding zwaardsmeden.

Het smeden van een zwaard kent vele facetten. In het eerste jaar is er een uitgebreide kennismaking met de theorie en praktijk. Tijdens de tweede opleiding wordt er meer ingegaan op de metallurgie, en het maken van het staal. Hiermee krijgen deelnemers inzage in het smeedproces vanaf de allereerste stap.

We hebben gemerkt dat er tijdens de eerste opleiding veel deelnemers zijn die graag het staal zelf willen leren vouwen naar een bekende traditie. Hier zullen we tijdens de vervolgopleiding uitgebreid aandacht aan besteden.
In de eerste acht maanden gaat iedere deelnemer zelf staal ontwerpen en vervaardigen. Dit gevouwen staal wordt ingezet voor het maken van het blad (het staal van het zwaard).

Deelnemers gaan het staal zelf vormen naar de grondvorm van het zwaard, en verder uitsmeden. Dit proces vraagt enige ervaring, en het kennen van de smeed temperaturen. Het vuurlassen en uitsmeden zal (soms in teams) voor het overgrote deel met de hand gebeuren. Hierdoor leer je het proces goed beheersen en sta je met de beide benen in de praktijk van het smeden.
Naast het smeden en afwerken van het blad, wordt ook het maken van decoraties en andere onderdelen op een hoger niveau behandeld als tijdens opleiding 1.

Deelnemers komen elke maand 1 keer een les volgen, gedurende een periode van 18 maanden. Is er meer huiswerk, of minder, dan kan de frequentie/interval van de lessen daarop worden aangepast.
Leslocatie: Alkmaar of Enkhuizen. Lesdagen worden uiterlijk 3 maanden voor aanvang bekend gemaakt. Er zal, net als in opleiding 1, huiswerk op eigen gelegenheid gedaan dienen te worden, praktijk en theorie. Er wordt uit gegaan van eenvoudige gereedschappen om dit te kunnen realiseren.
Prijs per deelnemer per maand: €125,= incl. BTW
Bij inschrijving wordt €125,= direct in rekening gebracht.
Vervolgens wordt dit bedrag maandelijks per factuur voldaan. De totale duur van de opleiding is 18 lessen.

Meer informatie: https://www.smederijatelieralkmaar.nl/Messen%20en%20zwaarden/Workshops/Vervolg%20opleiding%20zwaardsmeden/index.html


Workshop prijs € 125,00

Aantal personen
 

« terugSmederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2