Slijpmachines

Nieuw model G20

introductie bij BKS show

Mail voor informatie

info@smederijatelieralkmaar.nl

Smederij Atelier Alkmaar

De verhuizing van ons bedrijf (binnen Alkmaar) vordert gestaag, de eerste lessen zijn al in de nieuwe locatie gegeven! De webshop is verhuisd, en aan de winkelruimte wordt gewerkt. Via Facebook zie je het meest actuele overzicht van de vorderingen. Communicatie is iets vertraagd, de leveringen van internet bestellingen gaan op regulier tempo.

BKS 2017 - Gembloux

Weekend 11 & 12 november

Klik voor info

Workshop 'Survivalmes smeden'

Kom je graag in de 'great outdoors', en ben je gewend je te redden met de daar voor handen zijnde middelen? Dan mag eigenlijk ook de kunst van het smeden en zelf onderhouden van je messen niet ontbreken! Wij geven je graag de kennis om van een eenvoudig stuk staal een praktisch gebruiksmes te smeden. Je leert de juiste temperatuur kennen om op te smeden, je hamertechnieken, wat voor staal je precies kunt gebruiken etc. Hou je ook van een stukje schoonheid, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor Damaststaal!

Ook als je voor het eerst komt smeden is deze workshop een echte aanrader. Voor diegenen die al eerder geweest zijn is het een leuke afwisseling! Er blijft altijd veel te leren op het gebied van smeden, en onze leraren brengen je graag alle fijne kneepjes van het vak bij.

Deze eendaagse workshop duurt ongeveer 6 uur, de aanvang is om 10.00 uur, en om ongeveer 16.00 uur zijn we weer klaar. In die tussentijd leer je om een mes te smeden en te harden. Natuurlijk ga je aan het eind met je eigen mes naar huis! (Of de jungle in, dat is aan jou!) Een voorbeeld van de messen kun je vinden in de 'Wall of Fame'

Inschrijven? Dat kan hier

Lokatie:

Alkmaar

Datum:

zondag 3 december 2017, zaterdag 16 december 2017

Of op aanvraag voor jouw groep!(Minimaal 10 deelnemers.)

Duur van de workshop:

1 dag van ca. 6 uur

Kosten:

€ 90,- p.p.p.d. , kies je voor Damaststaal € 45,- materiaalkosten bij. De verschillende patronen vind je hier

Benodigdheden:

- Veiligheidsbril - Lederen werkhandschoenen

Je kunt de veiligheidsmiddelen nu eenvoudig meebestellen in onze webshop!

Tijdens de workshops verzorgen wij koffie en thee, de lunch dient men zelf te verzorgen.

 

Minimum leeftijd 15 jaar, bij twijfel legitimatie verplicht.

 

Wil je een extra groot mes smeden? Kijk dan eens bij Survivalmes XL (weekend 17 & 18 februari 2018)

© Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - +31 (0)72 202 90 10 - +31 (0)6 17048574 - Postbus 9373 - 1800 GJ Alkmaar - Nederland