Dit weekend

BKS Gembloux

Informatie

  Smederij Atelier Alkmaar

ivm BKS Gembloux

t/m dinsdag 13-11-2018
verminderd bereikbaar

Kom naar Gembloux!

Dé grootste messenshow in de Benelux

info
  

Workshop 'Stainless Steel Survivalmes smeden'

In eerste instantie is een survivalmes een gebruiksmes. Tijdens deze workshop smeed je het 'full tang' (waarbij het staal van het lemmet helemaal doorloopt in het heft) mes, zoals je het van onze reguliere workshop 'Survivalmes smeden' kent. Alleen dan van een roestvaste staalsoort (D2). D2 is een populair staal voor impactbestendige messen met een lange scherpte duur.

Roestvast staal vraagt ten aanzien van carbonstaal (niet roestvast staal) een andere temperatuursbehandeling. Bij het smeden wordt er binnen de parameters gewerkt, en je krijgt een heldere uitleg wat er tijdens het smeden in het staal gebeurt. Daarnaast geven we je hulp bij hamertechnieken en het smedend vormgeven.

Het harden van roestvaste staalsoorten in een smeedvuur is niet aan te raden. Uitzondering bij deze workshop is dan ook dat je het niet zelf gaat harden. Wij zorgen dat het zachtgegloeid en gehard wordt, dat zit bij de prijs inbegrepen. Wel vertellen we je precies wat er met deze behandelingen gebeurt in het staal.

Na het volgen van deze workshop weet je hoe je Roestvaste staalsoorten kunt smeden, en je houdt er ook een stevig en goed gebruiksmes aan over!

De afwerking van het heft wordt met Paracord gedaan. Aan het eind van de dag laten we je zien hoe je het om het mes heen kunt knopen, iedere deelnemer krijgt genoeg paracord mee om dit thuis nogmaals te bevestigen. Wil je op een andere wijze het mes afmaken, decoreren of een schede maken? We geven je graag (aan het eind van de dag, en op verzoek via e-mail na afloop van de workshop) alle instructies om het precies zo te maken als jij het wilt.

Ook als je voor het eerst komt smeden is deze workshop een echte aanrader. Voor diegenen die al eerder geweest zijn is het een leuke afwisseling! Er blijft altijd veel te leren op het gebied van smeden, en onze leraren brengen je graag alle fijne kneepjes van het vak bij.

Deze eendaagse workshop duurt ongeveer 6 uur, de aanvang is om 10.00 uur, en om ongeveer 16.00 uur zijn we weer klaar.

Inschrijven? Dat kan hier

Locatie:

Herculesstraat 20 te Alkmaar https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2 

Datum:

 

Staat jouw datum er niet bij? Kom met minimaal 9 vrienden, en we organiseren deze workshop speciaal voor jouw groep!

Kosten:

€ 145,- p.p.p.d.

De prijs voor de workshop is inclusief materiaal (Roestvast D2 staal), de warmtebehandelingen en verzending.

Duur van de workshop:

1 dag van ca. 6 uur

Bijzonderheden: Tijdens alle workshops van Smederij Atelier Alkmaar zijn veiligheidsvoorschriften van toepassing. Deze tref je aan bij het inschrijven, maar je vind ze ook hier

Benodigdheden:

Lunch (koffie, thee, flesjes water en verse limonade staat voor je klaar, maar de lunch mag je zelf even mee brengen).

Daarnaast (zoals in de veiligheidsvoorschriften staat vermeld) draagt iedere deelnemer geschikte handschoenen en veiligheidsbril. Deze zijn ter plaatse aan te schaffen, of vooraf via de web shop. Kom je vaker? Vergeet ze dan vooral niet mee te nemen. We herinneren je hier aan in de mail die we in de week voorafgaand aan de workshop toezenden. Omdat veel mensen meer dan eens komen smeden, willen we de prijs van handschoenen en veiligheidsbrillen niet optellen bij de dagprijs.

 

Minimum leeftijd 16 jaar, bij twijfel legitimatie verplicht.

© Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - +31 (0)72 202 90 10 - +31 (0)6 17048574 - Postbus 9373 - 1800 GJ Alkmaar - Nederland