Nieuwe
Goset G20 
bandslijpmachines 
binnen! 
Kom langs om te testen
- ook in het weekend!


meer informatie: 
0031(0)72 202 90 10 
of info@smederijatelieralkmaar.nl

  

Mes smeden van Stainless Steel Damast

Leer nu zelf met Stainless Steel Damast smeden! UNIEK in Europa - 1 x per jaar, natuurlijk in Alkmaar!

Dit is een prachtig modern materiaal gemaakt van top-kwaliteit staal dat aan alle wensen van de moderne mens voldoet. Onze smederij maakt met enige gepaste trots als enige in Nederland het Stainless Steel Damascus in eigen werkplaats, handgesmeed. Dit staal is iets zwaarder te bewerken en de smeedtemperatuur luistert nauwer dan bij carbon damast. Voor een goed resultaat is enige ervaring, of zeer goed luisteren naar de instructies die je ter plaatse krijgt noodzakelijk.

Je kiest zelf het patroon uit voor jouw mes. Kijk hiervoor even bij in het menu rechts onder de knop 'UNIEK Stainless steel Damast keuze'.

Tijdens de workshops leer je alle specifieke technieken hoe je dit materiaal goed kunt smeden en op welke temperatuur.

Na de smeed dag, gaat het werkstuk nog even met de medewerkers van Smederij Atelier Alkmaar mee voor een gloeibehandeling (soft annealing). Dit zorgt er voor dat het staal goed te bewerken is. Wij zenden het vervolgens naar je terug, zodat je het helemaal verder af kunt werken. Daarna stuur je het naar ons terug, zodat wij het op professionele wijze kunnen harden. Deze temperatuursbehandelingen zijn voor deze staalsoort onontbeerlijk, en moeten uitgevoerd worden met specifieke harderij technieken.

Je krijgt duidelijke uitleg en volledige online assistentie tot aan het afronden van je project.

De prijs voor de workshop is inclusief materiaal (Stainless steel Damascus), de warmtebehandelingen en verzending.

Locatie:

Herculesstraat 20 te Alkmaar https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2 

Kosten:

€ 185,- p.p.p.d.

De prijs voor de workshop is inclusief materiaal (Stainless steel Damascus), de warmtebehandelingen en verzending.

Duur van de workshop:

1 dag van ca. 6 uur

Bijzonderheden: Tijdens alle workshops van Smederij Atelier Alkmaar zijn veiligheidsvoorschriften van toepassing. Deze tref je aan bij het inschrijven, maar je vind ze ook hier

Benodigdheden:

Lunch (koffie, thee, flesjes water en verse limonade staat altijd voor je klaar, maar de lunch mag je zelf even mee brengen).

Daarnaast (zoals in de veiligheidsvoorschriften staat vermeld) draagt iedere deelnemer geschikte handschoenen en veiligheidsbril. Deze zijn ter plaatse aan te schaffen, of vooraf via de web shop. Kom je vaker? Vergeet ze dan vooral niet mee te nemen. We herinneren je hier aan in de mail die we in de week voorafgaand aan de workshop toezenden. Omdat veel mensen meer dan eens komen smeden, willen we de prijs van handschoenen en veiligheidsbrillen niet optellen bij de dagprijs.

 

Minimum leeftijd 18 jaar, bij twijfel legitimatie verplicht.

  

Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2