Nieuwe
Goset G20 
bandslijpmachines 
binnen! 
Kom langs om te testen
- ook in het weekend!


meer informatie: 
0031(0)72 202 90 10 
of info@smederijatelieralkmaar.nl

  

Puukko smeden en afmonteren

Wil je graag een praktisch gebruiksmes mamen? Dan is dit jouw workshop!

Een Puukko is een traditioneel Fins mes, dat bij de dagelijkse dracht hoort, van traditionele kledij tot de huidige tijd. Puukko's zijn klein, makkelijk te hanteren en kun je overal voor gebruiken in de dagelijkse praktijk.

Tijdens deze workshop ga je samen met de meestersmeden van de smederij aan de slag met jouw mes. Deze ga je ook zelf de hardingsbehandeling geven. Vervolgens wordt het mes even nageslepen, en het heft bevestigd. 

Aan het eind van de dag heb je niet alleen een praktisch mes met houten heft dat je mee naar huis neemt, maar ook de ervaring van het maken er van.

Inschrijven? Dat kan hier

Locatie:

Herculesstraat 20 te Alkmaar https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2 


Kosten: € 90,- p.p.p.d. , kies je voor Damaststaal dan komt er €45,=  materiaalkosten bij. De verschillende patronen vind je hier

Duur van de workshop:

1 dag van ca. 6 uur

Bijzonderheden: Tijdens alle workshops van Smederij Atelier Alkmaar zijn veiligheidsvoorschriften van toepassing. Deze tref je aan bij het inschrijven, maar je vind ze ook hier

Benodigdheden:

Lunch (koffie, thee, flesjes water en verse limonade staat voor je klaar, maar de lunch mag je zelf even mee brengen).

Daarnaast (zoals in de veiligheidsvoorschriften staat vermeld) draagt iedere deelnemer geschikte handschoenen en veiligheidsbril. Deze zijn ter plaatse aan te schaffen, of vooraf via de web shop. Kom je vaker? Vergeet ze dan vooral niet mee te nemen. We herinneren je hier aan in de mail die we in de week voorafgaand aan de workshop toezenden. Omdat veel mensen meer dan eens komen smeden, willen we de prijs van handschoenen en veiligheidsbrillen niet optellen bij de dagprijs.

 

Minimum leeftijd 12 jaar, bij twijfel legitimatie verplicht.

  

Oude en nieuwe Puukko - Het smeden van de Puukko gebeurt naar eigen inzicht in vormgeving. Bovenstaande foto dient vooral ter referentie van het type mes, niet als voorbeeld. We zorgen er samen wél voor dat de heftmontering past.

Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2