Dé Goset slijpmachines

Exclusief bij ons verkrijgbaar

in de webshop of afhaal op afspraak in Alkmaar

  Smederij Atelier Alkmaar

Ons bedrijf is volop in beweging. Onze nieuwe locatie op de Herculesstraat/Kitmanstraat begint aardig vorm te krijgen. De zware machines van onze eigen werkplaats zijn onlangs verhuisd. De oude smederij wordt nu klaar gemaakt voor oplevering, en daarna kunnen we verder met het installeren van de nieuwe smederij/werkplaats en het verder afwerken van de winkel. De lesruimte is helemaal gereed, en werkt heel prettig! Door deze activiteiten, kan het zijn dat onze communicatie iets vertraging oploopt. Bestellingen via de webshop lopen regulier door, de winkel is open op afspraak. Daarnaast is er bijna elk weekend – en sommige dagen door de weeks - smeedles.

Natuurlijk is inschrijven voor de workshops via de site mogelijk. Vragen kun je stellen via mail of 0031(0)722029010 - even inspreken als we er niet zijn a.u.b. Op onze Facebook pagina zijn regelmatig foto's te zien van de voortgang van de verbouwing verhuizing.

Dank je wel voor je geduld, we werken hard aan de mooiste plek van Nederland op het gebied van messen, zwaarden en smeden!

Nieuwe voorraad machines en gereedschappen

in de webshop of afhaal op afspraak in Alkmaar
  

Mes slijpen met whetstones (waterstenen)

Je eigen messen... messcherp in de keuken? Dat kan met de juiste set stenen, en de juiste kennis van het slijpen en wetten. Wij helpen je graag om je skills in een paar uur op te schroeven, zodat je nooit meer met een botte set messen hoeft te staan. Wij zijn er van overtuigd dat het veiliger is om met een scherp mes te werken waar je op kunt rekenen, dan dat je met een bot mes staat te forceren en niet weet wat het effect gaat zijn. Dus; houd 'm scherp!

In deze compacte workshop ga je aan de slag met je eigen (nieuwe :D) set waterstenen. Die 10-delige complete slijp, wet -en strop set ter waarde van €85,=, die krijg je er gelijk bij - en mag je aan het eind van de workshop mee naar huis nemen! Zo heb je nog jaren plezier van je nieuwe vaardigheden.

Wat breng je mee? Dat ene favoriete keukenmes van je. Restricties? Voor kartelmessen, keramische messen en messen harder dan 62HRC kun je beter niet met stenen aan de slag. Heb je geen mes? (?) Dan kun je eventueel ter plaatse bij ons een knifeblank aanschaffen (v.a. €25,=). Hierop is geen heft gemonteerd, maar dat kan je altijd later nog doen.

Locatie:

Herculesstraat 20 te Alkmaar https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2 

Datum:

 

Staat jouw datum er niet bij? Kom met minimaal 9 vrienden, en we organiseren deze workshop speciaal voor jouw groep!

Kosten:

€ 125,= Inbegrepen in deze prijs is de complete 10-delige slijp, wet -en strop set ter waarde van €85,= . 

Duur van de workshop:

ca. 3 uur

Bijzonderheden:

UITZONDERING voor deze workshop zijn aangepaste veiligheidsvoorschriften van toepassing;

-      Het is voor en tijdens de workshop uitdrukkelijk verboden alcohol te gebruiken, of anderzijds onder de invloed te zijn van verdovende middelen/medicatie.

-      Aangeraden wordt om eigendommen te markeren met de eigen naam. Smederij Atelier Alkmaar kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het behoud van uw spullen.

-      Zodra de lessen van start gaan, is de lesruimte uitsluitend toegankelijk voor deelnemers aan de workshop.

-      Voor het nemen van foto’s of filmopnames verzoeken we iedere deelnemer om hier verstandig en sociaal mee om te gaan. Het fotograferen van onbekenden kunnen we niet toestaan, net als film/audio opnames tijdens de uitleg van de docenten.

Benodigdheden:

Neem een (bot) mes mee - of schaf bij ons voor minimaal €25,= een knifeblank aan.

Koffie, thee, flesjes water en verse limonade staat voor je klaar.

 

Minimum leeftijd 18 jaar, bij twijfel legitimatie verplicht.

© Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - +31 (0)72 202 90 10 - +31 (0)6 17048574 - Postbus 9373 - 1800 GJ Alkmaar - Nederland