Dé Goset slijpmachines

Exclusief bij ons verkrijgbaar

in de webshop of afhaal op afspraak in Alkmaar

  Smederij Atelier Alkmaar

Ons bedrijf is volop in beweging. Onze nieuwe locatie op de Herculesstraat/Kitmanstraat begint aardig vorm te krijgen. De zware machines van onze eigen werkplaats zijn onlangs verhuisd. De oude smederij wordt nu klaar gemaakt voor oplevering, en daarna kunnen we verder met het installeren van de nieuwe smederij/werkplaats en het verder afwerken van de winkel. De lesruimte is helemaal gereed, en werkt heel prettig! Door deze activiteiten, kan het zijn dat onze communicatie iets vertraging oploopt. Bestellingen via de webshop lopen regulier door, de winkel is open op afspraak. Daarnaast is er bijna elk weekend – en sommige dagen door de weeks - smeedles.

Natuurlijk is inschrijven voor de workshops via de site mogelijk. Vragen kun je stellen via mail of 0031(0)722029010 - even inspreken als we er niet zijn a.u.b. Op onze Facebook pagina zijn regelmatig foto's te zien van de voortgang van de verbouwing verhuizing.

Dank je wel voor je geduld, we werken hard aan de mooiste plek van Nederland op het gebied van messen, zwaarden en smeden!

Nieuwe voorraad machines en gereedschappen

in de webshop of afhaal op afspraak in Alkmaar
  

Hamer smeden

Smeden is geweldig om te doen, maar smeden met je zelf gesmede hamer... dat is natuurlijk de overtreffende trap!

Bij deze workshop werk je in teams van 2 personen. Je kunt natuurlijk solo komen, dan werk je samen met iemand anders uit de groep.

Je leert om een gat te slaan in heet staal (porren), waarin je de hamersteel kunt bevestigen. Daarnaast wordt de vorm in de hamer gesmeed, waarbij ieder aan zijn/haar eigen hamerkop werkt. Onder deskundige begeleiding, gaat iedereen vervolgens de baan van de hamer harden. Aan het eind van de dag wordt de baan ook even nageslepen, zodat er een mooi glimmend oppervlak ontstaat op het punt dat gebruikt wordt.

Ook zorgen we dat er passende stelen en een spie (een wigje voor de bovenzijde, dat de steel zekert) klaar ligt. Het is praktisch om deze niet gelijk te monteren, zodat er eventueel nog wat gepolijst kan worden aan de hamerkop. Bij de steel en de spie zit een werkbeschrijving waarmee dit eenvoudig (en in alle rust) op eigen gelegenheid afgemonteerd kan worden.

Deze workshop duurt 1 dag. De deelnemers leren uit te smeden op de juiste temperatuur (hamertechnieken) een gat porren en het optimaal harden dit type gereedschap. Dit alles onder begeleiding van onze meester smeden.

Inschrijven? Dat kan hier

Locatie:

Herculesstraat 20 te Alkmaar https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2 

Datum:

 

Staat jouw datum er niet bij? Kom met minimaal 9 vrienden, en we organiseren deze workshop speciaal voor jouw groep!

Kosten: € 135,- p.p.p.d.  Geen Damaststaal optie.

Duur van de workshop:

1 dag van ca. 6 uur

Bijzonderheden:

Tijdens alle workshops van Smederij Atelier Alkmaar zijn veiligheidsvoorschriften van toepassing. Deze tref je aan bij het inschrijven, maar je vind ze ook hier

Ook bij deze workshop bevind je je in een werkplaats omgeving, waarbij je met machines werkt. De veiligheidsvoorschriften zijn en blijven daarom onverminderd van toepassing.

Benodigdheden:

Lunch (koffie, thee, flesjes water en verse limonade staat voor je klaar, maar de lunch mag je zelf even mee brengen).

Daarnaast (zoals in de veiligheidsvoorschriften staat vermeld) draagt iedere deelnemer geschikte handschoenen en veiligheidsbril. Deze zijn ter plaatse aan te schaffen, of vooraf via de web shop. Kom je vaker? Vergeet ze dan vooral niet mee te nemen. We herinneren je hier aan in de mail die we in de week voorafgaand aan de workshop toezenden. Omdat veel mensen meer dan eens komen smeden, willen we de prijs van handschoenen en veiligheidsbrillen niet optellen bij de dagprijs.

 

Minimum leeftijd 18 jaar, bij twijfel legitimatie verplicht. Ervaring is een pré, maar geen vereiste.

© Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - +31 (0)72 202 90 10 - +31 (0)6 17048574 - Postbus 9373 - 1800 GJ Alkmaar - Nederland