Dé Goset slijpmachines

Exclusief bij ons verkrijgbaar

in de webshop of afhaal op afspraak in Alkmaar

  Smederij Atelier Alkmaar

Ons bedrijf is volop in beweging. Onze nieuwe locatie op de Herculesstraat/Kitmanstraat begint aardig vorm te krijgen. De zware machines van onze eigen werkplaats zijn onlangs verhuisd. De oude smederij wordt nu klaar gemaakt voor oplevering, en daarna kunnen we verder met het installeren van de nieuwe smederij/werkplaats en het verder afwerken van de winkel. De lesruimte is helemaal gereed, en werkt heel prettig! Door deze activiteiten, kan het zijn dat onze communicatie iets vertraging oploopt. Bestellingen via de webshop lopen regulier door, de winkel is open op afspraak. Daarnaast is er bijna elk weekend – en sommige dagen door de weeks - smeedles.

Natuurlijk is inschrijven voor de workshops via de site mogelijk. Vragen kun je stellen via mail of 0031(0)722029010 - even inspreken als we er niet zijn a.u.b. Op onze Facebook pagina zijn regelmatig foto's te zien van de voortgang van de verbouwing verhuizing.

Dank je wel voor je geduld, we werken hard aan de mooiste plek van Nederland op het gebied van messen, zwaarden en smeden!

Nieuwe voorraad machines en gereedschappen

in de webshop of afhaal op afspraak in Alkmaar
  

Cursus Basistechnieken siersmeden

In vier dagen laten we je ervaren hoe de meest gebruikte technieken van het siersmeden werken, en worden toegepast.

Dit zorgt voor meer inzicht in de mogelijkheden van het vormgevend smeden. Hierdoor gaat het smeden niet alleen makkelijker, je zal ook merken dat het je brengt op nieuwe (ontwerp-) ideeën waardoor je smeedwerk interessanter wordt met meer variatie. Je kunt deze technieken gebruiken op zowel sier (hek-)werk voor binnen en buiten. Het is eigenlijk edelsmeden in het groot.

Nog niet eerder gesmeed, maar wel geïnteresseerd in deze eeuwenoude techniek? Je bent van harte welkom om je slag te slaan aan het aambeeld. We helpen je graag op weg in onze ruime en zeer goed uitgeruste werkplaats in Alkmaar.

Je leert de volgende technieken;

Op de eerste dag:

- Smeden van een punt aan een massieve staf.

- Smeden van ronde staf naar vierkante staf, naar rond.

- Het strekken (pennen) van staal.

- Doorhakken van staal.

De tweede dag:

- Stuiken en klinken (een verdikking aanbrengen, en een verbindingstechniek)

- Torderen (opdraaien)

- Innemen (krimpen)

- Drijven

Op dag drie:

- Warm buigen

- Bochten en krullen smeden

- Hoeken maken

De laatste en vierde dag:

- Gaten slaan

- Kloven

- Inhakken

Als je deze cursus met succes doorlopen hebt, ontvang je een cetificaat.

Inschrijven? Dat kan hier

Locatie:

Herculesstraat 20 te Alkmaar https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2 

Datum:

23 juli, 26 augustus, 23 september en 28 oktober - het volgen van 1 van de lesdagen is niet mogelijk.  

 

Staat jouw datum er niet bij? Kom met minimaal 9 vrienden, en we organiseren deze workshop speciaal voor jouw groep!

Kosten: € 110,- p.p.p.d., €440,= totaal.

Duur van de workshop:

4 dagen van ca. 6 uur

Bijzonderheden:

Tijdens alle workshops van Smederij Atelier Alkmaar zijn veiligheidsvoorschriften van toepassing. Deze tref je aan bij het inschrijven, maar je vind ze ook hier

Lunch is inbegrepen.

Benodigdheden:

Zoals in de veiligheidsvoorschriften staat vermeld, draagt iedere deelnemer geschikte handschoenen en veiligheidsbril. Deze zijn ter plaatse aan te schaffen, of vooraf via de web shop. Kom je vaker? Vergeet ze dan vooral niet mee te nemen. We herinneren je hier aan in de mail die we in de week voorafgaand aan de workshop toezenden. Omdat veel mensen meer dan eens komen smeden, willen we de prijs van handschoenen en veiligheidsbrillen niet optellen bij de dagprijs.

 

Minimum leeftijd 15 jaar, bij twijfel legitimatie verplicht.

© Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - +31 (0)72 202 90 10 - +31 (0)6 17048574 - Postbus 9373 - 1800 GJ Alkmaar - Nederland