Stoer cadeau voor de feestdagen?!    

Geef een workshop smeden cadeau 

Al vanaf 90,- p.p.p.d!

Klik hier voor meer informatie.

Nieuwe workshop (japans) keukenmes toegevoegd!

Klik hier voor informatie en inschrijven

Nieuwe
Goset G20 
bandslijpmachines 
binnen! 
Kom langs om te testen
- ook in het weekend!


meer informatie: 
0031(0)72 202 90 10 
of info@smederijatelieralkmaar.nl

  

Masterclass slijpen van Dave - vrijdag 20 maart 2020


In 20 jaar messen en zwaarden maken, smeden én vele jaren workshops geven (waarbij hij de messen slijpt), heeft Dave bijzonder veel ervaring opgedaan op het gebied van slijpen.

Hij heeft voor diverse professionele slijpservices masterclasses verzorgd, en nú kun jij ook mee gaan aan de hand van de meester voor alle 'tricks of the trade'.

 

In eerste instantie wordt er een korte introductie gegeven over slijphoeken die je bij messen kunt aantreffen, en wat de functies zijn.

Er wordt behandeld hoe je messen die gebruikt zijn weer kunt herstellen naar functioneel, én hoe je bij zelf gemaakte messen (gesmeed of stockremoval) goed die laatste facet-slijping kunt aanbrengen, en een nette finish.

Neem vooral messen mee die je hebt gemaakt, of (keuken-)messen die bot zijn geworden. Kartelmessen worden niet behandeld, scheermessen en vouwmessen is ook niet praktisch om mee te werken tijdens deze les.

Gebruik van banden en een eenvoudig slijpmasker (adembescherming), gehoorbescherming en gebruik van een bril is inclusief.

Als je zelf goede bescherming hebt, mag je dit natuurlijk gebruiken. Als je maar goed kunt zien.

 

Tijdens deze dag maak je gebruik van de Goset G20 Pro slijpmachines die we in ons Goset training centre hebben staan (10 stuks, het maximaal aantal deelnemers deze dag is dan ook 10 personen).

We beginnen om 10:00 uur, rond 15:00 uur zijn we klaar. Lunch is niet inbegrepen.

Inschrijven? Dat kan hier

Locatie:

Herculesstraat 20 te Alkmaar https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2 

Datum:

vrijdag 20 maart 2020


Kosten: €150,- p.p.p.d.

Duur van de workshop:

1 dag van ca. 5 uur

Bijzonderheden:

Tijdens alle workshops van Smederij Atelier Alkmaar zijn veiligheidsvoorschriften van toepassing. Deze tref je aan bij het inschrijven, maar je vind ze ook hier

Ook bij deze workshop bevind je je in een werkplaats omgeving, waarbij je met machines werkt. De veiligheidsvoorschriften zijn en blijven daarom onverminderd van toepassing.

Tijdens deze workshop worden géén (las-)handschoenen gedragen. 

Benodigdheden:

Lunch (koffie, thee, flesjes water en verse limonade staat voor je klaar, maar de lunch mag je zelf even mee brengen).

Daarnaast (zoals in de veiligheidsvoorschriften staat vermeld) draagt iedere deelnemer een veiligheidsbril, gehoorbescherming en adembescherming. Deze zijn ter plaatse beschikbaar, maar mogen ook zelf meegebracht worden. Vergeet ze dan vooral niet mee te nemen. We herinneren je hier aan in de mail die we in de week voorafgaand aan de workshop toezenden. 

 

Minimum leeftijd 18 jaar, bij twijfel legitimatie verplicht.

Foto: Ook bij de Dutch Knife Exhibition hebben we de Goset G20 Pro meegebracht voor slijpdemonstraties. Hier zie je Dave in actie bij het slijpen van de vingergroef/omtrek van een mes. Foto door Jef Bracke.

 

Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2