Dit weekend

BKS Gembloux

Informatie

  Smederij Atelier Alkmaar

ivm BKS Gembloux

t/m dinsdag 13-11-2018
verminderd bereikbaar

Kom naar Gembloux!

Dé grootste messenshow in de Benelux

info
  

Workshop Heft monteren op een vast mes (knifeblank)

Messen maken als hobby is onwijs leuk, toch blijken sommige dingen best lastig. Je wilt toch dat er naast functie, een super mooi mes ontstaat! Tijdens de workshop mesheft maken krijg je van de professionals les die alle tips & tricks kennen om een prachtig heft te kunnen maken. Ze helpen je aan de beste werkvolgorde, hoe je netjes kunt werken en hoe je alles op een zo efficiënt mogelijke manier naar maat werkt.

Je kiest zelf een knifeblank uit de verschillende modellen die we voor jullie klaar hebben gelegd. De knifeblanks zijn netjes vlak waar nodig, en we hebben alle benodigde materialen passend op deze blanks. Daarom is het helaas niet mogelijk om een eigen (zelf gesmeed) mes mee te nemen naar deze workshop. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een keukenmes, een kleine dolk, een bushcraft model en nog veel meer! Modellen met een pommel zijn uitgesloten.

Vervolgens gaan we zorgvuldig geselecteerd hout op de heften monteren. Wil je andere heftmaterialen gebruiken, dan hetgeen wij voor je uitgezocht hebben? In overleg kunnen we even kijken wat er mogelijk is. We denken graag even met je mee! De maten en materiaaleigenschappen moeten wel werkzaam zijn. De winkel is naast de lesruimte. Mocht je daar iets zien dat je voorkeur heeft, dan kijken we even met je mee of dit past en werkt op jouw gekozen mes model. Andere materialen dan de vooraf geselecteerde zijn niet inbegrepen in de workshopprijs. De vooraf geselecteerde materialen zijn ook van zeer goede kwaliteit.

Voor het vormgeven van het heft, maak je onder meer gebruik van onze 10 Goset G20 Pro slijpmachines, en andere machines en (hand-)gereedschappen die deze dag voor je ter beschikking staan. En met het meest onmisbare gereedschap van allemaal; de hand - werk je het af naar niveau.

Aan het eind van de dag neem je jouw compleet mooi gefinishte mes mee naar huis, en zijn alle vragen die je had over het monteren en afwerken van messen beantwoord!

Inschrijven? Dat kan hier

Locatie:

Herculesstraat 20 te Alkmaar https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2 

Datum:

 

Staat jouw datum er niet bij? Kom met minimaal 9 vrienden, en we organiseren deze workshop speciaal voor jouw groep!

Kosten: € 90,- p.p.p.d. 

Duur van de workshop:

1 dag van ca. 6 uur

Bijzonderheden:

Tijdens alle workshops van Smederij Atelier Alkmaar zijn veiligheidsvoorschriften van toepassing. Deze tref je aan bij het inschrijven, maar je vind ze ook hier

Ook bij deze workshop bevind je je in een werkplaats omgeving, waarbij je met machines werkt. De veiligheidsvoorschriften zijn en blijven daarom onverminderd van toepassing.

Benodigdheden:

Lunch (koffie, thee, flesjes water en verse limonade staat voor je klaar, maar de lunch mag je zelf even mee brengen).

Daarnaast (zoals in de veiligheidsvoorschriften staat vermeld) draagt iedere deelnemer geschikte handschoenen en veiligheidsbril. Deze zijn ter plaatse aan te schaffen, of vooraf via de web shop. Kom je vaker? Vergeet ze dan vooral niet mee te nemen. We herinneren je hier aan in de mail die we in de week voorafgaand aan de workshop toezenden. Omdat veel mensen meer dan eens komen smeden, willen we de prijs van handschoenen en veiligheidsbrillen niet optellen bij de dagprijs.

 

Minimum leeftijd 15 jaar, bij twijfel legitimatie verplicht.

© Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - +31 (0)72 202 90 10 - +31 (0)6 17048574 - Postbus 9373 - 1800 GJ Alkmaar - Nederland