Nieuwe workshopagenda nú online!

Klik hier voor informatie en inschrijven
Nieuwe
Goset G20 
bandslijpmachines 
binnen! 
Kom langs om te testen
- ook in het weekend!


meer informatie: 
0031(0)72 202 90 10 
of info@smederijatelieralkmaar.nl

  

Elite groep zwaardsmeden - 3e lescyclus v.a. 24-3-'18

Duur: 2 jaar / 24 maanden

- Deelname aan deze opleiding uitsluitend mogelijk na het voltooien van opleiding 1 en 2 -

Tijdens deze 3e lescyclus zal er op eerder behandelde technieken verder worden in gegaan. Daarnaast komen er verschillende nieuwe technieken bij. Er zal worden ingegaan op het ontwerp van eigen (vrij) werk op zowel praktisch als beeldend niveau.

De bedoeling is om naast het traditionele werk ook binnen het eigen vrije werk een 'handtekening' te ontwikkelen.

Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan zowel grote als kleinere projecten, zowel naar opdracht als vrij werk.

Er worden in dit traject stagedagen georganiseerd in de eigen smederij van Smederij Atelier Alkmaar, om kennis te maken met de praktijk. De stagedagen zullen zowel individueel als groepsgewijs worden georganiseerd.

Ook zullen er excursies en lezingen met betrekking op de zwaarden cultuur worden georganiseerd, naast de smeeddagen. Deze zijn tegen sterk gereduceerd tarief op inschrijving bij te wonen.

Tijdens deze opleiding leer je (naast het verbeteren van je handhamer technieken) ook werken met een smeedpers, wals, grote smeedpers, vlakslijpbank, er staan Goset G20 slijpmachines ter beschikking, 5 kolomboren en 2 lintzagen.

Nieuwe technieken die aan bod komen zijn het werken met smeltovens, zelf staal maken (smelten), complex mozaïekdamast, giet technieken (verloren was methode), Mokumé Gané maken en indien mogelijk staal sinteren.

Leslocatie: Alkmaar. Lesdagen worden uiterlijk 3 maanden voor aanvang bekend gemaakt. Er zal, net als in opleiding 1&2, huiswerk op eigen gelegenheid gedaan dienen te worden, praktijk en theorie. Er wordt uit gegaan van eenvoudige gereedschappen om dit te kunnen realiseren. Tevens kan er tegen gereduceerd tarief gebruik gemaakt worden van de 'Open werkplaats avonden'. Hierop komen we op zeer korte termijn bij je terug.

Prijs per deelnemer: €3,000,- voor de gehele opleiding. Dit mag in 24 termijnen van €125,= worden opgedeeld. Bij inschrijving wordt €125,= direct in rekening gebracht, ter bevestiging van deelname. .

Vervolgens wordt dit bedrag maandelijks per factuur voldaan, of voorafgaand aan de eerste lesdag in 1 keer. De totale duur van de opleiding is 24 lessen.

Bij bevestiging van inschrijving voor de opleiding is deze niet meer annuleerbaar gedurende het traject en persoonsgebonden, omdat er voor het gehele traject een plaats beschikbaar wordt gesteld.

Deelnemers aan de opleiding krijgen gedurende de loop van de opleiding 10% korting op producten welke worden aangeschaft voor gebruik op het eigen zwaard en de zwaard accessoires. Producten kunnen meegenomen worden tijdens de lesdagen of worden afgehaald in de winkel van Smederij Atelier Alkmaar. Natuurlijk blijft verzenden ook mogelijk, op de verzendkosten kunnen wij geen korting verlenen.

Tussen de praktijkdagen in wordt contact gehouden over de voortgang. Eventuele vragen kunnen telefonisch en via e-mail beantwoord worden.

Het is niet noodzakelijk dat de deelnemers zelf een smidsvuur hebben, of uitgebreide werkplaats. Enige gereedschappen en een bescheiden werkplek waar huiswerk gemaakt kan worden is naar verwachting reeds gerealiseerd naar aanleiding van het volgen van opleiding 1 en 2.  

Mee te nemen naar de opleidingslocatie:

- Aantekeningenblok en pen

- Gehoorbescherming (ter plaatse kan tevens gebruik worden gemaakt van de gratis gehoorbescherming (schuimpjes tot 35 dB bescherming)

- Veiligheidsbril

- Lederen smeedhandschoenen

NB.: Gedurende de opleiding kan er behoefte ontstaan om aanvullende gereedschappen en/of materialen aan te schaffen. Omdat we de keuze van het type zwaard en ontwerp vrijlaten, kunnen we niet vooraf bepalen welke dit exact zijn, en welke kosten daaruit voortvloeien. Doelstelling is om met zo eenvoudig mogelijk gereedschap te werken.

Inschrijven kan via https://www.smederijatelieralkmaar.nl/Messen%20en%20zwaarden/Workshops/Inschrijven/index.html  (Nog niet zichtbaar? Nieuwsbrief lezers hebben voorrang. Neem even contact op via info@smederijatelieralkmaar.nl  )

Een gemiste lesdag kan na overleg met de docent met praktijk huiswerk worden ingelopen.

 

Locatie:

Herculesstraat 20 te Alkmaar https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2 

Datum:

Start op 26-5-2018

18 dagen verdeeld over 18 maanden (1 1/2 jaar)

Kosten:

€ 125,- over 24 termijnen of €3.000,= in 1 keer. Basismateriaal is inbegrepen. Wil je werken met Damaststaal, gevouwen staal of luxe afmontering (mokumé, goudinleg etc.)? Dan moeten hiervoor iets in rekening brengen. Omdat we zelf in grotere hoeveelheden damaststaal maken, en al jaren goede inkoopadressen hebben voor materialen, kunnen we je zeer scherpe prijzen rekenen.

Duur van de workshop:

18 dagen van ca. 6 uur

Bijzonderheden: Tijdens alle workshops van Smederij Atelier Alkmaar zijn veiligheidsvoorschriften van toepassing. Deze tref je aan bij het inschrijven, maar je vind ze ook hier

Benodigdheden:

Lunch (koffie, thee, flesjes water en verse limonade staat altijd voor je klaar, maar de lunch mag je zelf even mee brengen).

Daarnaast (zoals in de veiligheidsvoorschriften staat vermeld) draagt iedere deelnemer geschikte handschoenen en veiligheidsbril. Deze zijn ter plaatse aan te schaffen, of vooraf via de web shop. Kom je vaker? Vergeet ze dan vooral niet mee te nemen. We herinneren je hier aan in de mail die we in de week voorafgaand aan de workshop toezenden. Omdat veel mensen meer dan eens komen smeden, willen we de prijs van handschoenen en veiligheidsbrillen niet optellen bij de dagprijs.

 

Minimum leeftijd 18 jaar, bij twijfel legitimatie verplicht.

  

Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2