Slijpmachines

Nieuw model G20

introductie bij BKS show

Mail voor informatie

info@smederijatelieralkmaar.nl

Smederij Atelier Alkmaar

De verhuizing van ons bedrijf (binnen Alkmaar) vordert gestaag, de eerste lessen zijn al in de nieuwe locatie gegeven! De webshop is verhuisd, en aan de winkelruimte wordt gewerkt. Via Facebook zie je het meest actuele overzicht van de vorderingen. Communicatie is iets vertraagd, de leveringen van internet bestellingen gaan op regulier tempo.

BKS 2017 - Gembloux

Weekend 11 & 12 november

Klik voor info

Workshop 'Damast smeden  VUURLASSEN'

Het smeden van Damaststaal spreekt tot ieders verbeelding. Het is in de oudheid en gedurende de eeuwen er na gebruikt door de wapensmeden van de Vikingen en Saksen en , zij het in iets andere vorm en met andere redenen, ook door Japanners voor hun 'onverwoestbare' zwaarden.

Om de workshop voor iedereen toegankelijk te maken hebben wij deze opgedeeld in twee dagen. De eerste dag leer je het proces van het vuurlassen. Hierbij krijg je het een en ander over de theorie (waarom je Damaststaal maakt, welke vormen er zijn, welk staal gebruik je etc.) en natuurlijk een groot gedeelte praktijk. Je bereid je materialen helemaal zelf voor, zodat je het in de toekomst ook zelfstandig kunt. Daarnaast ga je zelf vuurlassen onder begeleiding van een professionele wapensmid.

Lokatie:

Enkhuizen of Alkmaar

Data:

12 augustus 2017

Duur van de workshop:

1 dag van ca. 6 uur

Kosten:

€ 95,- p.p.p.d.

Materiaalkosten:

€ 60,-

Benodigdheden:

- Veiligheidsbril, ongekleurd
- Lederen werkhandschoenen 
Deze veiligheidsmiddelen (PBM's) zijn eenvoudig mee te bestellen via onze webshop

Tijdens de workshops verzorgen wij koffie en thee, de lunch dient men zelf te verzorgen.

Voor deze workshop hanteren wij een minimum leeftijd van 16 jaar, i.v.m. fysieke kracht en concentratie.

© Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - +31 (0)72 202 90 10 - +31 (0)6 17048574 - Postbus 9373 - 1800 GJ Alkmaar - Nederland