Nieuwe
Goset G20 
bandslijpmachines 
binnen! 
Kom langs om te testen
- ook in het weekend!


meer informatie: 
0031(0)72 202 90 10 
of info@smederijatelieralkmaar.nl


Widdershins

In opdracht van kunstenaar Paul Perry, heeft Smederij Atelier Alkmaar zwaard Widdershins gesmeed als onderdeel van een bijzonder project.

Dhr. Perry is gevraagd om voor de plaats Woltersum in Groningen een kunstproject te maken, dat gerelateerd is aan de omgeving. Meer informatie hierover staat (in het Engels) op de website van Dhr. Perry http://www.alamut.com/proj/02/impossibleDeath.html 

Tevens is er over de plaatsing van dit project meer te vinden via: http://www.groningerkerken.nl/index.php?s=1&m=20&id=28

Widdershins is de naam van het zwaard en is een oud woord voor het begrip wederkerigheid en tegendraadse beweging. Wederkerigheid is de hoofdcontext van dit kunstproject, dat als gehele titel 'The last will and testament of Stoffer Jan Reinders' heet.

Die wederkerigheid hebben wij benadrukt door de torderende beweging in het staal. Daarnaast is het volledig roestvast, wat de onvergankelijkheid benadrukt.

  Widdershins Widdershins pareerstang

Voor een vergroting - klik op de foto

Widdershins balans

Deze foto geeft aan hoe het zwaard in balans ligt. Hier is het nog niet geëtst. Daardoor is het nog niet zichtbaar dat het patroonstaal is, en heeft het zijn uitsluitend glanzende uiterlijk.

Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2