Dé Goset slijpmachines

Exclusief bij ons verkrijgbaar

in de webshop of afhaal op afspraak in Alkmaar

  Smederij Atelier Alkmaar

Ons bedrijf is volop in beweging. Onze nieuwe locatie op de Herculesstraat/Kitmanstraat begint aardig vorm te krijgen. De zware machines van onze eigen werkplaats zijn onlangs verhuisd. De oude smederij wordt nu klaar gemaakt voor oplevering, en daarna kunnen we verder met het installeren van de nieuwe smederij/werkplaats en het verder afwerken van de winkel. De lesruimte is helemaal gereed, en werkt heel prettig! Door deze activiteiten, kan het zijn dat onze communicatie iets vertraging oploopt. Bestellingen via de webshop lopen regulier door, de winkel is open op afspraak. Daarnaast is er bijna elk weekend – en sommige dagen door de weeks - smeedles.

Natuurlijk is inschrijven voor de workshops via de site mogelijk. Vragen kun je stellen via mail of 0031(0)722029010 - even inspreken als we er niet zijn a.u.b. Op onze Facebook pagina zijn regelmatig foto's te zien van de voortgang van de verbouwing verhuizing.

Dank je wel voor je geduld, we werken hard aan de mooiste plek van Nederland op het gebied van messen, zwaarden en smeden!

Nieuwe voorraad machines en gereedschappen

in de webshop of afhaal op afspraak in Alkmaar

Widdershins

In opdracht van kunstenaar Paul Perry, heeft Smederij Atelier Alkmaar zwaard Widdershins gesmeed als onderdeel van een bijzonder project.

Dhr. Perry is gevraagd om voor de plaats Woltersum in Groningen een kunstproject te maken, dat gerelateerd is aan de omgeving. Meer informatie hierover staat (in het Engels) op de website van Dhr. Perry http://www.alamut.com/proj/02/impossibleDeath.html 

Tevens is er over de plaatsing van dit project meer te vinden via: http://www.groningerkerken.nl/index.php?s=1&m=20&id=28

Widdershins is de naam van het zwaard en is een oud woord voor het begrip wederkerigheid en tegendraadse beweging. Wederkerigheid is de hoofdcontext van dit kunstproject, dat als gehele titel 'The last will and testament of Stoffer Jan Reinders' heet.

Die wederkerigheid hebben wij benadrukt door de torderende beweging in het staal. Daarnaast is het volledig roestvast, wat de onvergankelijkheid benadrukt.

  Widdershins Widdershins pareerstang

Voor een vergroting - klik op de foto

Widdershins balans

Deze foto geeft aan hoe het zwaard in balans ligt. Hier is het nog niet geëtst. Daardoor is het nog niet zichtbaar dat het patroonstaal is, en heeft het zijn uitsluitend glanzende uiterlijk.

© Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - +31 (0)72 202 90 10 - +31 (0)6 17048574 - Postbus 9373 - 1800 GJ Alkmaar - Nederland