Dé Goset slijpmachines

Exclusief bij ons verkrijgbaar

in de webshop of afhaal op afspraak in Alkmaar

  Smederij Atelier Alkmaar

Ons bedrijf is volop in beweging. Onze nieuwe locatie op de Herculesstraat/Kitmanstraat begint aardig vorm te krijgen. De zware machines van onze eigen werkplaats zijn onlangs verhuisd. De oude smederij wordt nu klaar gemaakt voor oplevering, en daarna kunnen we verder met het installeren van de nieuwe smederij/werkplaats en het verder afwerken van de winkel. De lesruimte is helemaal gereed, en werkt heel prettig! Door deze activiteiten, kan het zijn dat onze communicatie iets vertraging oploopt. Bestellingen via de webshop lopen regulier door, de winkel is open op afspraak. Daarnaast is er bijna elk weekend – en sommige dagen door de weeks - smeedles.

Natuurlijk is inschrijven voor de workshops via de site mogelijk. Vragen kun je stellen via mail of 0031(0)722029010 - even inspreken als we er niet zijn a.u.b. Op onze Facebook pagina zijn regelmatig foto's te zien van de voortgang van de verbouwing verhuizing.

Dank je wel voor je geduld, we werken hard aan de mooiste plek van Nederland op het gebied van messen, zwaarden en smeden!

Nieuwe voorraad machines en gereedschappen

in de webshop of afhaal op afspraak in Alkmaar

Wachizashi

Momenteel wordt er hard gewerkt aan een Wachizashi, gesmeed door Dave van Wijngaarden. De eerste polijsting is gedaan, en er is een Shira saya (eenvoudige montering) omheen gemaakt.

Dit Japanse middellange zwaard (groter dan een Tanto en kleiner dan een Katana) is zondag 14 oktober getest door Erik Louw, ridder in de orde van Oranje Nassau, Mengyo in Katori Shinto Ryu. Mengyo is de meestertitel in deze Japanse vechtkunst, Katori Shinto Ryu staat oor de oudste stroming vechtkunsten van de Samoerai. Erik Louw is geschoold in de Otake dojo te Japan, en geeft zelf les in de Aikidojo Amsterdam. Tevens is Erik Louw 6e dan Aikido (Aikikai).

Het zwaard is goed door de test gekomen! Momenteel wordt het voorzien van een gravure, en zal getoond worden tijdens de messenmakerijdagen van de Belgian Knife Society te Gembloux op 9, 10 en 11 november 2012.

Hieronder enkele beelden van de test.

Erik Louw - Mengyo Katori Shinto Ryu test Wachizashi Smederij Atelier Alkmaar

Erik Louw - Mengyo Katori Shinto Ryu test Wachizashi Smederij Atelier Alkmaar

Erik Louw - Mengyo Katori Shinto Ryu test Wachizashi Smederij Atelier Alkmaar

Momenteel wordt er gewerkt aan de gravering, hierbij vast een blik over de schouder!

Gravure Sakura Ryu - Kersenbloesem met draak

Volg dit project verder op Facebook!

© Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - +31 (0)72 202 90 10 - +31 (0)6 17048574 - Postbus 9373 - 1800 GJ Alkmaar - Nederland