Nieuwe
Goset G20 
bandslijpmachines 
binnen! 
Kom langs om te testen
- ook in het weekend!


meer informatie: 
0031(0)72 202 90 10 
of info@smederijatelieralkmaar.nl


Wall of Fame

Natuurlijk gaat het niet om het resultaat, maar om het plezier in (en het leren tijdens) het maken. Maar ja... Als je deze resultaten ziet weet je gelijk dat het echt de moeite waard is om te delen met het grotere publiek!

Deze afdeling in de website is dan ook volledig gericht op het werk van deelnemers aan onze workshops, en het werk van personen die de materialen voor het werk in onze webshop (of via een beurs) bij ons hebben aangeschaft. Alle eer aan hen!

De 'Wall of Fame' is geüpdatet!

Er zijn veel nieuwe foto's geplaatst bij de Jaaropleidingen, waarvan de siersmeden ook bij 'Siersmeden' in deze Wall of Fame zijn opgenomen. Daarnaast zie je heel veel nieuwe gesmede messen, en wat verrassend goed leerwerk!

Check even het uitvouwmenu in deze categorie, en er valt heel veel te zien. Veel plezier en DANK aan iedereen die heeft meegewerkt en foto's heeft ingezonden.


Tradition Stainless Steel Damascus keel knopen, gemaakt door Sjaak Jasperse. Traditioneel gedragen bij klederdracht.

Jim - Beitel en mes gesmeed

Jim Maste heeft niet alleen een mooi Damast mes, maar ook een beitel van Damaststaal gesmeed. Mooi resultaat! Ook het houtwerk is erg mooi gedaan. Dichterbij bekijken? Kijk even bij Messen (gesmeed).

Dirk's first folding knives

De eerste poging van Dirk om vouwmessen te maken - zes goede redenen om door te gaan!

Twee messen van Ronald Sanders, beiden Stainless steel Damascus

Ronald Sanders heeft 1 mes van Stainless steel Damascus gesmeed, en eentje door middel van de Stock removal methode gemaakt. Zijn achtergrond met houtbewerking is duidelijk terug te zien in het heft. Het bovenste heeft een heft van elzenhout, het onderste van Berkenhout, beide 'burls'.

Pas het 3e mes van Rob de Jong, en nu al zo´n professioneel resultaat! Verder bij ´Stock removal´ nog een aantal foto´s van dit mes.

Tanto gesmeed door Ove Zijlstra

Tanto gesmeed door Ove Zijlstra

Tanto gesmeed door Ove Zijlstra

Meer zien? Hier naast in het menu vind je per type werkstuk gerangschikt een keuzemenu.

Houtbeitel gesmeed door Christian Lehr

Houtbeitel gesmeed door Christian Lehr

Houtbeitel gesmeed door Christian Lehr

Natuurlijk vinden we het heel leuk als je reageert! Wanneer je een bericht stuurt naar de smederij, sturen wij dit door naar de respectievelijke makers. (Mits het natuurlijk een beetje aardig is... maar dat kan bijna niet anders.) Contact via info@smederijatelieralkmaar.nl.

Heb je bij ons een workshop gevolgd, of een mooi resultaat bereikt met producten die je via ons hebt gekocht en wil je ook op de ´Wall of Fame´? Stuur ons een mailtje met daarin je foto en verhaal. De foto hoeft niet groter te zijn dan 620 pixels breed in 300 dpi. Wie weet sta je er straks ook bij!

Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2