Dé Goset slijpmachines

Exclusief bij ons verkrijgbaar

in de webshop of afhaal op afspraak in Alkmaar

  Smederij Atelier Alkmaar

Ons bedrijf is volop in beweging. Onze nieuwe locatie op de Herculesstraat/Kitmanstraat begint aardig vorm te krijgen. De zware machines van onze eigen werkplaats zijn onlangs verhuisd. De oude smederij wordt nu klaar gemaakt voor oplevering, en daarna kunnen we verder met het installeren van de nieuwe smederij/werkplaats en het verder afwerken van de winkel. De lesruimte is helemaal gereed, en werkt heel prettig! Door deze activiteiten, kan het zijn dat onze communicatie iets vertraging oploopt. Bestellingen via de webshop lopen regulier door, de winkel is open op afspraak. Daarnaast is er bijna elk weekend – en sommige dagen door de weeks - smeedles.

Natuurlijk is inschrijven voor de workshops via de site mogelijk. Vragen kun je stellen via mail of 0031(0)722029010 - even inspreken als we er niet zijn a.u.b. Op onze Facebook pagina zijn regelmatig foto's te zien van de voortgang van de verbouwing verhuizing.

Dank je wel voor je geduld, we werken hard aan de mooiste plek van Nederland op het gebied van messen, zwaarden en smeden!

Nieuwe voorraad machines en gereedschappen

in de webshop of afhaal op afspraak in Alkmaar

Wall of Fame

Natuurlijk gaat het niet om het resultaat, maar om het plezier in (en het leren tijdens) het maken. Maar ja... Als je deze resultaten ziet weet je gelijk dat het echt de moeite waard is om te delen met het grotere publiek!

Deze afdeling in de website is dan ook volledig gericht op het werk van deelnemers aan onze workshops, en het werk van personen die de materialen voor het werk in onze webshop (of via een beurs) bij ons hebben aangeschaft. Alle eer aan hen!


Sander - neemt dit jaar deel aan de zwaardopleiding jaar 1 - heeft in zijn vrije tijd nóg een zwaard gemaakt. En wat voor één!

Wat hij zelf over het zwaard vertelt; "Het zwaard is gebaseerd op de "Master Sword" uit de game Legend of Zelda. Een zwaard van die afmetingen zou niet mee te vechten zijn, daarom heb ik geprobeerd een balans te zoeken tussen het uiterlijk en functionaliteit van het zwaard.
Omdat het zwaard een erg kleine pommel heeft, zit een deel van de pommel verborgen onder de greep om toch iets meer balans te krijgen. Alle onderdelen zijn met de hand geslepen. Pommel en pareerstang geblauwd met een autogeen torch. De kling is gemaakt uit verenstaal en gehard door Smederij Atelier Alkmaar.
Het zwaard heeft een totale lengte van 115 cm en de kling is 84.5 cm."
Complimenten Sander!

Tradition Stainless Steel Damascus keel knopen, gemaakt door Sjaak Jasperse. Traditioneel gedragen bij klederdracht.

Jim - Beitel en mes gesmeed

Jim Maste heeft niet alleen een mooi Damast mes, maar ook een beitel van Damaststaal gesmeed. Mooi resultaat! Ook het houtwerk is erg mooi gedaan. Dichterbij bekijken? Kijk even bij Messen (gesmeed).

Dirk's first folding knives

De eerste poging van Dirk om vouwmessen te maken - zes goede redenen om door te gaan!

Twee messen van Ronald Sanders, beiden Stainless steel Damascus

Ronald Sanders heeft 1 mes van Stainless steel Damascus gesmeed, en eentje door middel van de Stock removal methode gemaakt. Zijn achtergrond met houtbewerking is duidelijk terug te zien in het heft. Het bovenste heeft een heft van elzenhout, het onderste van Berkenhout, beide 'burls'.

Pas het 3e mes van Rob de Jong, en nu al zo´n professioneel resultaat! Verder bij ´Stock removal´ nog een aantal foto´s van dit mes.

Tanto gesmeed door Ove Zijlstra

Tanto gesmeed door Ove Zijlstra

Tanto gesmeed door Ove Zijlstra

Meer zien? Hier naast in het menu vind je per type werkstuk gerangschikt een keuzemenu.

Houtbeitel gesmeed door Christian Lehr

Houtbeitel gesmeed door Christian Lehr

Houtbeitel gesmeed door Christian Lehr

Natuurlijk vinden we het heel leuk als je reageert! Wanneer je een bericht stuurt naar de smederij, sturen wij dit door naar de respectievelijke makers. (Mits het natuurlijk een beetje aardig is... maar dat kan bijna niet anders.) Contact via info@smederijatelieralkmaar.nl.

Heb je bij ons een workshop gevolgd, of een mooi resultaat bereikt met producten die je via ons hebt gekocht en wil je ook op de ´Wall of Fame´? Stuur ons een mailtje met daarin je foto en verhaal. De foto hoeft niet groter te zijn dan 620 pixels breed in 300 dpi. Wie weet sta je er straks ook bij!

© Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - +31 (0)72 202 90 10 - +31 (0)6 17048574 - Postbus 9373 - 1800 GJ Alkmaar - Nederland