Dé Goset slijpmachines

Exclusief bij ons verkrijgbaar

in de webshop of afhaal op afspraak in Alkmaar

  Smederij Atelier Alkmaar

Ons bedrijf is volop in beweging. Onze nieuwe locatie op de Herculesstraat/Kitmanstraat begint aardig vorm te krijgen. De zware machines van onze eigen werkplaats zijn onlangs verhuisd. De oude smederij wordt nu klaar gemaakt voor oplevering, en daarna kunnen we verder met het installeren van de nieuwe smederij/werkplaats en het verder afwerken van de winkel. De lesruimte is helemaal gereed, en werkt heel prettig! Door deze activiteiten, kan het zijn dat onze communicatie iets vertraging oploopt. Bestellingen via de webshop lopen regulier door, de winkel is open op afspraak. Daarnaast is er bijna elk weekend – en sommige dagen door de weeks - smeedles.

Natuurlijk is inschrijven voor de workshops via de site mogelijk. Vragen kun je stellen via mail of 0031(0)722029010 - even inspreken als we er niet zijn a.u.b. Op onze Facebook pagina zijn regelmatig foto's te zien van de voortgang van de verbouwing verhuizing.

Dank je wel voor je geduld, we werken hard aan de mooiste plek van Nederland op het gebied van messen, zwaarden en smeden!

Nieuwe voorraad machines en gereedschappen

in de webshop of afhaal op afspraak in Alkmaar

Tatara - Het proces van het smelten van staal op Japanse wijze

Smederij Atelier Alkmaar is sinds een aantal jaar bezig met het smeden van Japanse zwaarden en messen. Hiervoor gebruiken wij een uitstekende kwaliteit staal uit Japan. Het enige dat wij tot op heden niet hadden gedaan is het smeden van zwaarden vanaf het 'Tamahagane', de brokken smelt die in Japan worden versmeed tot de gewenste legering.

De Tamahagane die in Japan gebruikt wordt voor het smeden van zwaarden wordt namelijk alleen verhandeld in eigen land aan geregistreerede smeden. Dat is de reden dat wij zelf een smeltoven hebben opgestart waardoor wij de mogelijkheid hebben het proces vanaf het eerste begin te sturen.

Graag laten wij aan de hand van een fotoverslag (button rechts) zien hoe het proces verloopt.

      volgende  
Big bag kleine blokjes wit hout om de oven warm en droog te stoken

© Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - +31 (0)72 202 90 10 - +31 (0)6 17048574 - Postbus 9373 - 1800 GJ Alkmaar - Nederland