Hallo allemaal!

We hebben ontzettend veel mensen terug gezien tijdens de workshops, een goed teken! Onze locatie in de oude scheepssmederij en de gezellige, informatieve lessen worden enthousiast ontvangen.

Deze keer mag ik nog een samenwerking bekend maken; samen met Annelied van Dijk van ‘Vuurspetters’ organiseren we nu ook in haar smederij in Huizen een aantal workshops. Dit zijn de workshops ‘Edel smeden’. Hier kun je met edelstaal, hamer en Edel smeden ism Annelied van Dijkaambeeld je eigen sieraden smeden, onder de deskundige begeleiding van de smeden van Smederij Atelier Alkmaar!

 

Daarnaast is ook de workshop met Arjan Tervoort - Eigenaar Dojo Koshokai, het Tameshigiri een erg leuke samenwerking. Deze dag, waarbij je de technieken van het werken met het Japanse zwaard leert kennen is heel interessant voor iedereen die zich eens wil verdiepen in het hanteren van het zwaard. En je gaat zelf aan de slag met het doorhakken van rieten matjes! De lessen worden gegeven door Arjan Tervoort, die 21 jaar ervaring heeft in de Japanse vechtkunsten. Voel je 1 dag een echte Samoerai!

Natuurlijk geven we ook een aantal bekende workshops. Er is nog éen uitzondering, de workshop Survival mes smeden hebben we verder uitgebreid! We hebben het mogelijk gemaakt een groot model te komen smeden in twee dagen – Survival mes smeden XL!

Ook zijn de workshops Damast - Vuurlassen en Damast – Patronen weer terug, zodat je zelf de technieken en de theorie van het Damastsmeden kunt leren.

Ook de 1 jarige opleiding zwaardsmeden gaat van start. Hierin kun je naar eigen ontwerp een zwaard maken, waarbij het smeden, afwerken en afmonteren (het maken van een schede etc.) aan bod komt. Je kunt je vanaf vandaag inschrijven!

Genoeg te doen! Hieronder het overzicht:

Woensdag 10 oktober         Edel Smeden i.s.m. Annelied van Dijk ‘Vuurspetters’

Zondag 21 oktober            Edel Smeden i.s.m. Annelied van Dijk ‘Vuurspetters’

Zondag 28 oktober            Japanse zwaard snij technieken (Tameshigiri) o.l.v. Arjan Tervoort - Eigenaar Dojo Koshokai

Weekend 24/25 november Survivalmes XL smeden

Zaterdag 1 december         Groepsworkshop

Zondag 2 december           Keukenmes smeden

Zaterdag 8 december         Damast smeden – Vuurlassen

Zondag 9 december           Damast smeden – Patronen

Zaterdag 15 december       Survivalmes smeden

Zaterdag 19 januari           Aanvang 1 jarige opleiding zwaardsmeden

Voor meer informatie en inschrijven volg je de volgende link: https://www.smederijatelieralkmaar.nl/Messen%20en%20zwaarden/Workshops%20smeden/Voorinschrijving/index.html

Kom je er niet uit? Stuur even een e-mail en ik help je verder.

Ook goed om vast in de agenda te zetten: 9, 10 en 11 november zijn de ‘Messenmakerijdagen’ van de Belgian Knife Society er weer! Natuurlijk zijn wij ook aanwezig! Het thema voor dit jaar is ‘Japan’, en Dave van Wijngaarden is uitgenodigd een lezing te komen geven over het Japanse zwaard. Daarnaast is er veel te doen voor de echte messen liefhebber. Het is een zeer internationale show, met een zeer gevarieerd aanbod. De show heeft plaats in de Foyer Communal op het Place Lacroix te Gembloux. (Twee uurtjes rijden vanaf Utrecht!) Vrijdag alleen geopend in de avond (de traditionele jagers avond) en zater –en zondag overdag.

Natuurlijk laat ik je ook een recent afgewerkt project van onszelf zien! Zwaard ‘Widdershins’ volledig gemaakt van Stainless steel Damast. Het is gemaakt naar aanleiding van een kunstproject van Dhr. Paul Perry, en zal geplaatst worden in een bronzen object in Woltersum – Groningen op het plein voor de kerk. Het zwaard heeft een symbolische waarde, waar we op de website (binnenkort) verdere uitleg bij geven.

 

Hierbij alvast een voorproefje:

  Widdershins

Graag tot ziens, blijf scherp, ik houd je op de hoogte!

Vriendelijke groet,

Joyce van Hemelen

Smederij Atelier Alkmaar

Postbus 9373

1800 GJ Alkmaar

0617 048 574

www.smederijatelieralkmaar.nl

info@smederijatelieralkmaar.nl

Volg ons op Twitter via: @ SmederijAtelier of LinkedIn: Smederij Atelier Alkmaar

 

 

 

 

Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2