Ontvang je onze

nieuwsbrief

  al? Hierin nú de

nieuwste workshops!

Vraag 'm aan

 

  Smederij Atelier Alkmaar

Hallo allemaal!

 

Het was weer ontzettend leuk zo veel van jullie te zien tijdens de DKE show 20 april!

 

Er zijn ook weer veel goede dingen uit voortgekomen, veel interesse in het Tradition Stainless Steel Damascus en het Mokumé dat we smeden. Bij wijze van sponsoring hebben we een doorlopende workshop gegeven waar heel veel animo voor was. Uitdrukkelijke dank gaat uit naar iedereen die ons geholpen heeft tijdens deze show, wat een goed team!

 

Daarnaast hebben we de DKE gesponsord met cadeaubonnen voor de workshops welke zijn verloot. Deze zijn zeer enthousiast zijn ontvangen! We kijken er naar uit om iedereen een leuke dag smeden te bezorgen.

 

Als eerste wil ik jullie dan ook de nieuwe workshop planning laten zien, met 5 dagen voorsprong om je in te schrijven.

 

 
Zaterdag 13 juli 2013

- Keukenmes smeden

Tijdens deze workshop kun je – ook zonder smeed ervaring – je eigen keukenmes komen smeden. Je kunt ook het werken met Damaststaal.

Meer informatie vind je via de volgende link

Zondag 14 juli 2013

- Survivalmes smeden

Smeed in 1 dag je gebruiksmes voor ‘the great outdoors’ – ook een mogelijkheid om te kiezen voor Damaststaal.

Meer informatie vind je via de volgende link

Weekend 20&21 juli 2013 - Tantō smeden

Een weekend waarin je niet alleen gaat smeden (met eventueel Traditioneel gevouwen staal), maar waarbij er ruimte is voor theorie over het Japanse zwaard. De Tantō is in wezen een dolk of kortzwaard. Harden gebeurt op traditionele wijze (yaki iri) met klei. Heel interessant voor de Japanse zwaarden liefhebber!

Meer informatie vind je via de volgende link

Zaterdag 10 augustus 2013 - Het smeden van een Japans keukenmes

Het kenmerkende model van het Japanse keukenmes, met een keuzemogelijkheid voor damaststaal. Ook zonder smeedervaring ben je welkom!

Meer informatie vind je via de volgende link

Zondag 11 augustus 2013 - Groepsworkshop

Even met vrienden onder elkaar iets leuks ondernemen? Reserveer deze dag! Vanaf 8 deelnemers kunnen we specifiek voor jouw groep een workshop keukenmes, vikingmes of survivalmes organiseren. Reserveren kan via de website, maar heb je specifieke wensen (bijvoorbeeld allemaal een andere staalsoort)? We denken graag met je mee. Neem gerust contact op; joyce@smederijatelieralkmaar.nl

Zaterdag 17 augustus 2013

- Bijl smeden

Hij is er weer! Een bijl smeden voor bij het kampvuur of bij de open haard, je kunt het zelf doen in 1 dag. Ook Damaststaal keuze mogelijk.

Meer informatie vind je via de volgende link

Zondag 18 augustus 2013

- Survivalmes smeden

Zondag 14 juli geen tijd? Wellicht komt het laatste weekend van de bouwvakvakantie beter uit.

Ook laat ik je bij dezen weten dat er op 16 juni bij de workshop Vikingmes smeden nog plaats is. Onderneem eens iets leuks met je vader op Vaderdag!

 

Inschrijven voor deze workshops kan via de volgende link: https://www.smederijatelieralkmaar.nl/Messen%20en%20zwaarden/Workshops%20smeden/Voorinschrijving/index.html

 

Kun je iets niet vinden, of heb je andere vragen? Laat het gerust weten, ik help je graag verder. Ook leuk om even te kijken: Onze ‘Wall of Fame’ ! Hier showen deelnemers van de workshops en ‘stock removal’ makers hun werk.

 

En voor iedereen die thuis aan de slag is; we zijn heel druk met het uitbreiden van de webshop. Het is even werk om het allemaal te plaatsen; maar binnen nu en twee weken verwacht ik veel nieuw gereedschap en mooie materialen te kunnen tonen. In elk geval hebben we de nieuwe en economisch geprijsde handschoenen vast in de webshop gezet.

 

Blijf scherp, ik houd je op de hoogte!

 

 

 

Vriendelijke groet,

 

Joyce van Hemelen

Smederij Atelier Alkmaar

 

PS: Even geen nieuwsbrief meer ontvangen? Afmelden is heel eenvoudig en kan door een reactie op dit bericht te zenden met de tekst ‘Nee, bedankt’. Terugkomen kan altijd.

 

Postbus 9373

1800 GJ Alkmaar

 

0617 048 574

 

www.smederijatelieralkmaar.nl

info@smederijatelieralkmaar.nl

http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar

Twitter: @SmederijAtelier

LinkedIn: Smederij Atelier Alkmaar

 

 

 

 

 

 

Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2