Nieuwsbrief zomer 2016

Hallo allemaal!

Er is bijzonder veel gebeurd in de afgelopen tijd, televisie, reclame, leuke lessen, beursen en heel veel werk in de smederij... Laat ik beginnen met de nieuw geplande workshops!

Om direct naar de voorinschrijving te gaan (je krijgt hierbij 5 dagen voorrang om je in te schrijven :D) klik je hier:

https://www.smederijatelieralkmaar.nl/Messen%20en%20zwaarden/Workshops/Workshops/Voorinschrijving/index.html

Wil je eerst even kijken wat het allemaal inhoudt? Klik dan op de naam van de workshop, en je komt uit bij de beschrijving. Let op! Deze data staan nog niet bij de beschrijvingen, omdat je exclusief toegang hebt.

2 juli 2016   Yanagiba Masterclass o.l.v. gastdocent Fabian Damanet
    Uitsluitend voor deelnemers van de zwaardopleidingen. Informatie en Inschrijven via e-mail.
3 juli 2016  

Brut de forge o.l.v. gastdocent Fabian Damanet

Vanwege groot succes de eerste keer, nu op herhaling!

20 augustus 2016 Groep optie GERESERVEERD
21 augustus 2016 Keukenmes smeden
3 september 2016 Survivalmes smeden
11 september 2016 Bijl smeden
1&2 oktober 2016 Survivalmes XL
8 oktober 2016

Workshop Extreme Survivalmes smeden - Via Extreme Survival Forum

9 oktober 2016 Groep GERESERVEERD
22 oktober 2016 Damast vuurlassen
23 oktober 2016 Damast patronen
10 december 2016

Workshop Extreme survivalbijl smeden - Via Extreme Survival Forum

11 december 2016 Keukenmes smeden
17 december 2016 Groepsworkshop open
18 december 2016 Survivalmes smeden

Natuurlijk kun je altijd bij me terecht als je vragen hebt over de workshops, het meest eenvoudig is een mailtje aan info@smederijatelieralkmaar.nl


Reclame Forged in Fire

Hiervoor stipte ik het al even aan, en misschien heb je 'm zelfs voorbij zien komen; we hebben meegewerkt aan de promotie voor het televisieprogramma 'Forged in Fire' van televisiekanaal History. Ter volledigheid: we doen niet mee met het programma, maar we zagen het als een leuke mogelijkheid om een samenwerking aan te gaan om het programma - en natuurlijk ook de smederij - te promoten. Filmpje!

In het filmpje zie je ook mensen een workshop volgen, dit zijn journalisten voor allerlei verschillende magazines en blogs. Het was een ontzettend leuke dag!


In de smederij

Natuurlijk wordt er ook nog gewoon gewerkt ;P Het smeden van het Damaststaal is het voornaamste dat er op dit moment gebeurt, full time.

Damaststaal in wording - Foto: Saskia Bagchus

Hier zie je een aantal stuks, die gevuurlast en uitgesmeed zijn, en waar een patroon in is geduwd (in dit geval een Ladder en een Rain). Vervolgens kan het worden afgeslepen, zodat je de vervormde lagen als lijnen in het staal ziet.


Keukenmessen

Omdat we het Stainless Steel Damascus inmiddels al jaren maken onder de merknaam Tradition, leek het ons tijd om er ook eens eindstukken van te maken. Daarom zijn we samen met Fabian Damanet aan het ontwerpen geslagen. Binnenkort komt de eerste serie keukenmessen uit, maar ik wilde je het eerste concept vast laten zien. Natuurlijk houd ik je op de hoogte van de voortgang!

Concept keukenmes - Foto: Saskia Bagchus


Webshop

We zijn continue aan het uitbreiden in ons webshop assortiment. Onze vaste fotograaf is een paar maanden op reis geweest, dus het plaatsen van de nieuwe producten heeft éven op zich laten wachten ;D Zoek je iets, dan kun je natuurlijk altijd even een seintje geven. Waarschijnlijk hebben we het wel in huis.

Nieuw geplaatst; Kirinite! Het populaire kunststof hebben we voor je in grotere maten, en toffe nieuwe kleuren. Je vindt het hier: https://www.smederijatelieralkmaar.nl/shop/53/NIEUW%20in%20ons%20assortiment.html

Deze rubriek zal de komende weken ook worden uitgebreid, onder meer met gestabiliseerd mammoet bot (zeer exclusief materiaal), nieuw gestabiliseerd hout, perfecte kwaliteit leer voor graveren (tooling) in de nieuwe kleur donker cognac bruin, verf voor leer, en een aantal nieuwe staalsoorten.


Ik hoop dat je veel plezier hebt van het lezen van onze nieuwsbrief, natuurlijk hoor ik graag je feedback.

Nog ééntje voor de agenda; de nieuwe BKS show in Gembloux is inmiddels gepland, deze vindt plaats op 11, 12 en 13 november. Natuurlijk zijn wij er bij. Jij ook? Voor die tijd kom ik zeker nog even terug met details.

Ook heb ik nog een 'toetje'; Dave van Wijngaarden van onze smederij is te zien geweest in 'De hand van de meester' bij RTVNH. Je kunt de aflevering terug kijken via deze link: http://www.rtvnh.nl/gemist/tv/674/225204/ -

Veel kijkplezier, en tot de volgende!

Blijf scherp,

Renske Schuyt

Smederij Atelier Alkmaar

 ... Even een tijdje geen nieuws? Afmelden voor de nieuwsbrief is heel eenvoudig! Even een reactie met 'Nee, bedankt' (of een andere vriendelijke variatie), en we regelen het meteen! Terugkomen kan altijd.

Postbus 9373

1800 GJ ALKMAAR

 

0031(0)6 17 048 574

0031(0)72 202 90 10

www.smederijatelieralkmaar.nl

info@smederijatelieralkmaar.nl

http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar

Twitter: @SmederijAtelier

LinkedIn: Smederij Atelier Alkmaar

 

 

Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2