Hallo allemaal!

De laatste nieuwsbrief van een heel mooi en heel druk jaar. Ik wil je dan ook, namens ons hele team, hartelijk bedanken voor de interesse, de leuke reacties, de inspirerende foto's en het goede contact dat we met je konden hebben. We beseffen ons heel goed dat het zonder jullie niet mogelijk zou zijn om zo'n ontzettend mooi bedrijf te hebben.

De dank gaat natuurlijk ook uit naar iedereen die hard heeft meegewerkt in de smederij, tijdens evenementen, bij de workshops, in de webshop en bij alles wat er bij komt kijken 'achter de schermen'. Rody, Peter, Maaike, Roy, Ruben, Lieven, Fabian, Mark, Igor, Jef, Marcus, Ron, Dirk, Henk, Piet, Jasmina, Marleen en Joyce en iedereen die niet 'voor de schermen' wil - heel veel dank!

Ons bedrijf groeit hard, soms is het bijna niet bij te houden. Het Tradition (Stainless Steel) Damascus dat we smeden loopt bijzonder goed, we mogen op hele trouwe klanten rekenen die eigenlijk meer willen dan we op dit moment kunnen maken. We zijn dit dan ook behoorlijk aan het uitbreiden. Daarnaast gaat de webshop zeer goed, ons assortiment is in het afgelopen jaar zeker met 30% gegroeid, en ik verwacht volgend jaar te verdubbelen. De workshops en opleidingen zijn fantastisch, het is leuk om zoveel mensen enthousiast aan het smeden te zien, het is druk bezocht en we zien bijzonder leuke resultaten.


Nieuwe workshops

Natuurlijk zien we je graag bij de workshops!

We hebben er een aantal kunnen plannen, om er voor te zorgen dat je niet al te lang hoeft te wachten. Als je op de titel van de workshop klikt, kom je op een pagina waarin de workshop verder beschreven wordt.

7-2-2016 Survivalmes smeden
13-2-2016 Keukenmes smeden
13-3-2016 Survivalmes smeden
20-3-2016 Bijl smeden
4-6-2016 Brut de forge knife smeden
5-6-2016 Kami Sori scheermes smeden

Vanaf vandaag heb je 5 dagen voorrang om in te schrijven! Daarom kan inschrijven alleen via deze link: https://www.smederijatelieralkmaar.nl/Messen%20en%20zwaarden/Workshops/Workshops/Voorrang/index.html

Er zijn twee nieuwe workshops aan ons aanbod toegevoegd, 'Brut de Forge knife smeden' en 'Kamisori scheermes smeden'. Deze lessen zullen worden gegeven door gastdocent en meester messensmid Fabian Damanet. Wellicht ken je zijn naam al, van bijvoorbeeld zijn Wootz messen, of van onze hardingsservice. We werken inmiddels jaren samen met Fabian, en hij heeft er veel zin in om les te geven! Hij spreekt zelf Frans en Engels, maar natuurlijk is er ook iemand van ons vertrouwde team bij om te vertalen naar het Nederlands waar dat gewenst is.


Nieuwe producten in de webshop

Het populaire Kydex (een kunststof dat je eenvoudig kunt vormen om bijvoorbeeld (mes-)schedes van te maken, of holsters, of een houder voor je telefoon) hebben we nu leverbaar uit voorraad in vier  nieuwe kleuren! 

 Kydex toxic Kydex bordeauxrood Kydex carbonfiberNatuurlijk kun je ook nog altijd legergroen, zandkleur, zwart, camo, signaalrood en wit bij ons bestellen. 

Voor leerbewerkers hebben we ook een aantal leuke aanvullingen gevonden.

De eerste twee afbeeldingen hieronder zijn zgn. 'Craftaid' patronen. Hiermee kun je eenvoudig een te stempelen patroon op je leer aanbrengen. Het zijn dunne kunststof platen, met aan de achterzijde in reliëf de omtrek en details van de getoonde afbeeldingen. Door dit in vochtig gemaakt leer te drukken (bijvoorbeeld door met het heft van je groevensnijder druk te zetten en te 'krassen', krijg je het patroon in je leer. Vervolgens kun je met de gereedschappen uit je leerstempelset de patronen verder uitwerken.

       De tweede afbeelding is een els, waarbij je vier verschillende inzetjes in 1 heft kunt afwisselen. Heel praktisch, alle maten bij de hand. Als je veel stempelwerk doet, kan het erg prettig zijn om een ergonomisch swivelmesje te hebben. Die hebben we nu ook voor je!

G10 - het zeer bestendige heftmateriaal van glasfiber met kunsthars hebben we helemaal vernieuwd met keuze uit 24 soorten en maten! Ruim uit voorraad leverbaar.


Graag wil ik nog even van deze gelegenheid gebruik maken om je heel fijne feestdagen te wensen, en voor het nieuwe jaar; keep the fire burning!

Wij vieren de Kerst met je mee, en hebben toch besloten ook tussen Kerst en Oud en Nieuw even op vakantie te gaan. Op maandag 4 januari gaan we weer helemaal fris van start!

Alle goede wensen, ook namens Dave en tot snel,

Renske Schuyt

Smederij Atelier Alkmaar

 

... Even een tijdje geen nieuws? Afmelden voor de nieuwsbrief is heel eenvoudig! Even een reactie met 'Nee, bedankt' (of een andere vriendelijke variatie), en we regelen het meteen! Terugkomen kan altijd.

Postbus 9373

1800 GJ ALKMAAR

 

0031(0)6 17 048 574

0031(0)72 202 90 10

www.smederijatelieralkmaar.nl

info@smederijatelieralkmaar.nl

http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar

Twitter: @SmederijAtelier

LinkedIn: Smederij Atelier Alkmaar

 

 

Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2