Hallo allemaal!

 

Wat een enthousiaste reacties van iedereen, op de workshops, de nieuwe webshop artikelen en tijdens de BKS beurs. Dank je wel daarvoor!

Zoals velen van jullie gezien hebben, organiseerden we 17 en 18 december voor het eerst de workshop ‘Tantō smeden’ met de keuze om te werken met traditioneel gevouwen Japans staal. De deelnemers gingen het werkstuk harden met klei, zodat je ook een mooie Hamon in het werkstuk te zien kreeg. Dit heeft tot fantastische resultaten geleid. Voor herhaling vatbaar dus!

 

De geplande workshops voor januari/februari 2012 zijn:

 

Zondag 22 januari                   Keukenmes smeden

Zaterdag 28 januari                NIEUWE WORKSHOP  half integraal mes smeden

Zondag 29 januari                   Survival knife smeden

Zaterdag 4 februari                 Survival knife smeden

Zondag 5 februari                    Vikingmes smeden

Zaterdag 11 februari               Keukenmes smeden

Zondag 12 februari                  Bijl smeden

Zaterdag 18 februari               Damast smeden – VUURLASSEN

Zondag 19 februari                  Damast smeden – PATRONEN

Weekend 25/26 februari          Tantō smeden

 

 

Je ziet het, ook een nieuwe workshop, half integraal mes smeden! Meer informatie? Kijk even op de site bij voorinschrijving, hier staat het bij als je op de workshoptitel klikt.

Hier volgt de link naar de voorinschrijving : https://www.smederijatelieralkmaar.nl/Messen%20en%20zwaarden/Workshops%20smeden/Voorinschrijving/index.html

De terug button in de website werkt nu niet, gebruik de terug knop van je browser. Heb je op ‘inschrijven’ gedrukt? In het rode vlakje rechtsboven kun je het inschrijftraject vervolgen.

Vanaf vandaag heb je 10 dagen de tijd om je in te schrijven voordat we het aanbod openbaar maken. Op 3 januari 2012 maken we het kenbaar via media, fora en komt het aanbod voor iedereen toegankelijk op de website te staan. Wees er snel bij, nu heb je veel meer kans op de dag van jouw keuze!

Natuurlijk hebben we ook een aanbieding voor je! Dit keer mag ik je Micarta in de kleur zwart:  140x30x40 mm voor €15,= en 250x30x40 voor €20,= per stuk. Deze afmetingen zijn perfect voor een hidden tang principe. Gaatje boren in de kopse kant en de tang in het Micarta steken. De maat is groot genoeg om te zorgen dat het heft uiteindelijk goed in de hand ligt.

 

Benieuwd wat er zoal gemaakt wordt? De Wall of Fame is bijgewerkt! Commentaar is welkom, we sturen het graag door naar de makers.  Hierbij vast een prachtig voorbeeld; een gesmeed Vikingmes van Damaststaal door Hans Pieterse.

 

Dank je wel voor een fantastisch jaar, en alle goeds gewenst voor 2012!

Graag tot ziens,

 

Vriendelijke groet,

 

Joyce van Hemelen

Smederij Atelier Alkmaar

 

PS1: Wij gaan even sluiten rond de feestdagen. Tussen 24 december ’11 en 9 januari ’12 zijn wij daarom beperkt bereikbaar.

PS2: Even geen nieuws meer ontvangen? Je kunt je eenvoudig afmelden voor de nieuwsbrief door een reactie te zenden met ‘Nee, bedankt’.  We halen je adres dan gelijk van de lijst af!

 

 

Postbus 9373

1800 GJ Alkmaar

 

0617 048 574

 

www.smederijatelieralkmaar.nl

info@smederijatelieralkmaar.nl

 

 

Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - http://www.facebook.com/SmederijAtelierAlkmaar 

+31 (0)72 202 90 10 - Herculesstraat 20 - 1812 PG - Alkmaar - Nederland

Winkel open op afspraak  https://goo.gl/maps/bKbovJikHjT2