NU: Slijpmachines

Uit voorraad leverbaar

Smederij Atelier Alkmaar

Op dit moment werken we aan de verhuizing van ons bedrijf, naar een pand in Alkmaar waar we de leslocatie, de eigen werkplaats en de winkel kunnen samenvoegen. Binnenkort kun je onze webshop ook bezoeken! Natuurlijk houden we je op de hoogte via Facebook en onze nieuwsbrief. Communicatie kan iets vertraging oplopen, verzendingen van bestellingen worden op reguliere snelheid geleverd.

Workshop ‘Vikingmes smeden’

Wat verstaan wij onder een 'Viking-mes'? Dit is een mes waarbij zowel het lemmet als het heft gesmeed worden. Het uiteinde van wat het lemmet gaat vormen is hier lang gelaten, zodat je het kunt platslaan, torderen, omwikkelen en uiteindelijk dubbelvouwen zodat dit gedeelte een decoratief heft vormt.

Ook het lemmet komt aan bod, dit wordt een mooi gevormd geheel dat past bij het decoratieve heft. Een voorbeeld van de messen kun je vinden in de 'Wall of Fame'

De oude Vikingen gebruikten dergelijke messen ook, als gebruiksmes! Dus ook voor de re-enacters onder ons is dit een zeer geslaagde workshop!

Het smeden is overigens niet alleen zuiver decoratief; Zo leer je te bepalen bij welke kleur (=temperatuur) er het beste gesmeed kan worden. Ook is er aandacht voor de hamertechnieken, je leert het staal zacht te gloeien, optimaal te smeden en uiteindelijjk ook te harden!
Na afloop ga je gegarandeerd met een eigen gesmeed Vikingmes naar huis!

Inschrijven voor deze workshop - Klik hier

Lokatie:

Enkhuizen of Alkmaar

Datum:

Zondag 15 oktober - Alkmaar

 

Staat jouw datum er niet bij? Neem 9 vrienden mee, en we organiseren deze workshop speciaal voor jouw groep!

Duur van de workshop:

1 dag van ca. 6 uur

Kosten:

€ 90,- p.p.p.d. Bij de keuze voor Damaststaal komt er €45,= materiaalkosten bij. De verschillende patronen vind je hier

Benodigdheden:

- Veiligheidsbril - Lederen werkhandschoenen

Je kunt nu de veiligheidsmiddelen (PBM's) ook gelijk meebestellen in onze webshop!

Tijdens de workshops verzorgen wij koffie en thee, de lunch dient men zelf te verzorgen.

 

 Deelname vanaf 15 jaar

 


© Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - +31 (0)72 202 90 10 - +31 (0)6 17048574 - Postbus 9373 - 1800 GJ Alkmaar - Nederland