NU: Slijpmachines

Uit voorraad leverbaar

Smederij Atelier Alkmaar

Op dit moment werken we aan de verhuizing van ons bedrijf, naar een pand in Alkmaar waar we de leslocatie, de eigen werkplaats en de winkel kunnen samenvoegen. Binnenkort kun je onze webshop ook bezoeken! Natuurlijk houden we je op de hoogte via Facebook en onze nieuwsbrief. Communicatie kan iets vertraging oplopen, verzendingen van bestellingen worden op reguliere snelheid geleverd.

Workshop 'Damast smeden  VUURLASSEN'

Het smeden van Damaststaal spreekt tot ieders verbeelding. Het is in de oudheid en gedurende de eeuwen er na gebruikt door de wapensmeden van de Vikingen en Saksen en , zij het in iets andere vorm en met andere redenen, ook door Japanners voor hun 'onverwoestbare' zwaarden.

Om de workshop voor iedereen toegankelijk te maken hebben wij deze opgedeeld in twee dagen. De eerste dag leer je het proces van het vuurlassen. Hierbij krijg je het een en ander over de theorie (waarom je Damaststaal maakt, welke vormen er zijn, welk staal gebruik je etc.) en natuurlijk een groot gedeelte praktijk. Je bereid je materialen helemaal zelf voor, zodat je het in de toekomst ook zelfstandig kunt. Daarnaast ga je zelf vuurlassen onder begeleiding van een professionele wapensmid.

Lokatie:

Enkhuizen of Alkmaar

Data:

12 augustus 2017

Duur van de workshop:

1 dag van ca. 6 uur

Kosten:

€ 95,- p.p.p.d.

Materiaalkosten:

€ 60,-

Benodigdheden:

- Veiligheidsbril, ongekleurd
- Lederen werkhandschoenen 
Deze veiligheidsmiddelen (PBM's) zijn eenvoudig mee te bestellen via onze webshop

Tijdens de workshops verzorgen wij koffie en thee, de lunch dient men zelf te verzorgen.

Voor deze workshop hanteren wij een minimum leeftijd van 16 jaar, i.v.m. fysieke kracht en concentratie.

© Smederij Atelier Alkmaar - info@smederijatelieralkmaar.nl - +31 (0)72 202 90 10 - +31 (0)6 17048574 - Postbus 9373 - 1800 GJ Alkmaar - Nederland